Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 21 april 2004

* CONTROLE ZWAAR VERVOER
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield dinsdagmorgen en -middag samen met personeel van de Inspectie Verkeer en Waterstaat op de Groene Kruisweg een controle zwaar vervoer. Tussen half negen en half vier werden in totaal 48 vrachtwagens gecontroleerd. Er werden 12 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer overbelading afvallende lading, fraude tachograaf en overschrijden doorgetrokken streep.


* AUTOMOBILIST IN KORTE TIJD TWEE MAAL AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Woensdagmorgen werd in korte tijd tegen een 43-jarige automobilist uit Rotterdam tweemaal proces-verbaal opgemaakt. De man werd omstreeks drie uur tijdens een controle op de Posthumalaan aangehouden, omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank was. De auto werd in beslag genomen en samen met de verdachte overgebracht naar het politiebureau. Na opmaak van een proces verbaal en een tijdelijk rijverbod werd de Rotterdammer heengezonden, waarbij hij werd gewaarschuwd niet te gaan rijden. Toen het schuifhek van het politiebureau zich sloot achter de man, stapte hij echter in de auto en reed ijlings weg richting de Dordtselaan. Hierop werd een onderzoek ingesteld, waarna de verdachte omstreeks vijf uur werd aangetroffen in de Oleanderstraat. De 43-jarige man werd wederom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield dinsdagavond, naar aanleiding van klachten over te hoge rijsnelheden, op het Weena een snelheidscontrole. Tussen zes en negen uur lapten 222 van de in totaal 1478 passerende automobilisten de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/uur.


* MAN OVERLEDEN NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Een 33-jarige Rotterdammer is dinsdagmiddag overleden aan de gevolgen van een steekpartij in de Sint-Mariastraat. Twee verdachten, 22 en 26 jaar oud, zijn aangehouden en worden verdacht van betrokkenheid bij dit misdrijf. Omstreeks vijf uur kregen vier mannen in de Sint-Mariastraat onenigheid, vermoedelijk over een drugsdeal. Op een gegeven moment ontaardde dit in een steekpartij, waarbij de 33-jarige Rotterdammer een steekwond opliep in de borststreek. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd, waarbij politie, GGD en burgers samenwerkten, maar overleed korte tijd later.
Twee verdachten konden kort na het misdrijf worden aangehouden, het gaat om een 22-jarige man zonder vaste woonplaats en een 26-jarige man uit Vlaardingen. Zij zijn ingesloten, naar de vierde betrokkene wordt een onderzoek ingesteld.