Politie Groningen

Persberichten woensdag 21 april 2004

Provincie Groningen, 21-04-2004 -

Groningen: hennepkwekerij in woning ontmanteld
De politie heeft dinsdagavond in een woning op de Rivierenhof een hennepkwekerij opgerold. De politie trof in een slaapkamer een kwekerij aan met 56 hennepplanten. De hennep en toebehoren werden vernietigd en afgevoerd door medewerkers van de milieudienst. De bewoner, een 52-jarige man, werd op het politiebureau gehoord. Na verhoor mocht hij het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw (38) aangehouden na poging beroving
De politie heeft dinsdagmiddag op de Eikenlaan een 38-jarige vrouw aangehouden voor een poging tot diefstal met geweld. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij in een kelder van een portiekflat aan de Antaresstraat een 64-jarige vrouw heeft gepoogd te beroven. Het slachtoffer werd in de kelder aangesproken, waarna de verdachte direct geld eiste. Ze gaf aan geld bij zich te hebben. Hierop werd het slachtoffer bij de keel gegrepen en ontstond een worsteling tussen beide vrouwen. De 64-jarige vrouw wist los te komen en sloeg direct alarm. De gewelddadige vrouw sloeg vervolgens op de vlucht. Later in de middag kon de politie de 38-jarige verdachte op grond van een signalement aanhouden. De vrouw is ingesloten en zal worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man voor vernieling aangehouden
Op de Paterswoldseweg heeft de politie dinsdagmiddag een 24-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor vernieling. De dakloze man had in de Madame Curiestraat een ruit van een portiek vernield. De verdachte werd even later aangetroffen en bleek een bebloede hand te hebben. Op het politiebureau werd hij door een arts behandeld. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt bedrijfsinbrekers aan
De politie heeft dinsdagnacht op het Gedempte Zuiderdiep en in de Herestraat twee mannen in de leeftijd van 19 en 31 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden voor inbraak. Een alerte getuige had gezien dat beide mannen bezig waren met het forceren van de voordeur van een reisbureau in de Herestraat. Hierop alarmeerde hij de politie. Beide verdachten konden even later worden ingerekend. Zij werden vervolgens ingesloten. Bij beide mannen trof de politie inbrekerswerktuigen aan, die vervolgens in beslag werden genomen. De politie constateerde dat de voordeur van het reisbureau forse braakschade had. De inbrekers zullen vandaag worden gehoord.

Persberichten regio volgen later