Ingezonden persbericht


Gesigneerde platen van bekende DJ's te koop op eBay.nl

Opbrengst komt geheel ten goede van STOP AIDS NOW! en WPF founding partners van Dance4Life Nederland

Amsterdam, 21 april 2004 - Op online handelsplaats eBay Nederland vindt een exclusieve benefietveiling plaats in samenwerking met Dance4Life. Dance4Life is een organisatie die als doel heeft jongeren bewust te maken van de aids-problematiek in de wereld en hen probeert in actie te laten komen voor de strijd tegen hiv en aids. Op 27 april aanstaande, tijdens de viering van tien jaar democratie in Zuid-Afrika, zal Dance4Life in Amsterdam worden gelanceerd.

Dit evenement gaat gepaard met een dansfestijn op het Stoperaplein in Amsterdam onder leiding van bekende Nederlandse DJ's, zoals: Johan Gielen, Chuckie, Luna, Dimitri, Real el Canario, Per, Roog,100% Isis, Marnix, Marcello, Joost van Bellen, Brian S, Miss Bunty, Erick E, Rasheed, Bas & Ram en Marysol en Panic en wordt gehost door MC ZoëXenia. Samen zullen zij er voor zorgen dat er vier uur lang gedanst wordt voor het leven.

Tijdens het dansfestijn gaat er op eBay Nederland een veiling van start bestaande uit een DJ-tas met 17 gesigneerde platen van alle 17 DJ's die tijdens het dansfestijn gaan draaien en een speciaal Dance4Life T-shirt, dat nergens anders te koop is. De veiling loopt van 27 april tot en met 4 mei en heeft een startprijs van 1 euro. Wereldwijd kan iedereen die lid is van eBay meebieden. De veiling is via een button op de homepage van eBay Nederland te bereiken; www.ebay.nl

eBay Nederland vindt het van groot belang liefdadigheidsorganisaties te kunnen ondersteunen en werkt dan ook belangeloos mee aan deze veiling. "Wij zijn verheugd over deze samenwerking met Dance4Life en de mogelijkheid om via onze community van leden een bijdrage te kunnen leveren aan de missie van Dance4Life", aldus Josh Silverman, Managing Director eBay Nederland.

Over eBay®
Met ruim 94 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Onlangs werden de resultaten van het vierde kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Wereldwijd heeft de via eBay gerealiseerde omzet in 2003 de 16 miljard dollar overschreden. eBay is één van de weinige e-commerce bedrijven die winstgevend zijn en staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 20 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: .

Over Dance4Life
Aids treft vooral jonge mensen, over de hele wereld. Daarom wil Dance4Life jongeren, hier en in ontwikkelingslanden, direct betrekken bij de strijd tegen deze dodelijke ziekte. STOP AIDS NOW! presenteert i.s.m. WPF Dance4Life Nederland. De in Nederland opgehaalde gelden worden door STOP AIDS NOW! en WPF gebruikt om lokale projecten te ondersteunen in de meest door hiv en aids getroffen gebieden. Deze projecten zijn gericht op jongeren, zorg, bewustwording, training en preventie. Kijk voor meer informatie op: .