ANBO

Statement consumenten voor Wet op de Maatschappelijke Zorg

Zoals we in dit bulletin al eerder gemeld hebben, is het kabinet van plan een deel van de AWBZ-voorzieningen over te hevelen naar een nieuwe Wet op de Maatschappelijke Zorg, of Maatschappelijke Ontwikkeling. De wet is nog in de maak, vandaar dat er vanuit de ANBO nog geen initiatieven zijn om plaatselijke afdelingen te komen informeren over de gevolgen ervan. Op initiatief van de ouderenorganisaties verenigd in het CSO, heeft een breed platform van patiënten- en consumentenorganisaties een Statement samengesteld met inhoudelijke voorwaarden die aan de nieuwe wet gesteld worden. Dit om te voorkomen dat invulling van de wet voor een groot deel aan de individuele gemeenten wordt overgelaten, met alle gevolgen van rechtsongelijkheid en rechtsonzekerheid van dien. Op 17 mei zal er vanuit de gezamenlijke ouderenorganisaties een kaderdag over dit onderwerp gehouden worden. Lees daarover meer elders in deze ANBO Informatief.

Wilt u het Statement ontvangen, bel dan - of stuur een mail aan het secretariaat Belangenbehartiging, Jolanda de Vos, telefoon: (030) 233 00 73. Of j.devos@anbo.nl.
(Het gaat om het Statement van de patiënten-, cliënten-, en consumentenorganisaties over de Wet op de Maatschappelijke Zorg en de duurzame AWBZ, gedateerd 9 maart 2004.)