LIOF


Oculus opent vestiging in Sittard

Het Amerikaanse bedrijf Oculus Innovative Sciences, Inc. heeft een vestiging geopend in Sittard Geleen op Industriepark Noord aan de Nusterweg. Oculus is een biotechnologiebedrijf met hoofdkantoor in Petaluma, Californië. Het bedrijf ontwikkelt en produceert desinfectantia en antiseptica voor toepassing in o.a. de medische, cosmetische en voedingsmiddelensector.

Oculus heeft een revolutionaire desinfectietechnologie ontwikkeld, gebaseerd op geoxideerd water dat middels een actieve ionenwerking eencellige micro-organismen afbreekt. Deze gepatenteerde MicrocynTM technologie werkt snel en effectief en is breed toepasbaar. Baanbrekend is dat er geen toxische reacties optreden en dat de applicatie veilig is voor gebruiker, patiënt en milieu. Voor gebruik als desinfectant voor medische instrumenten heeft Oculus onlangs CE-goedkeuring ontvangen. Verdere toelatingen zijn in ontwikkeling.

De onderneming heeft voor haar Europese vestiging een locatieonderzoek verricht en uiteindelijk voor Sittard-Geleen gekozen. Sinds begin 2004 worden vanuit deze locatie alle activiteiten met betrekking tot toetreding tot de Europese markt voorbereid. De productie zal in Sittard-Geleen medio 2004 van start gaan. Op korte termijn zal Oculus in deze vestiging werk bieden aan ongeveer 15 personen.

De eerste contacten met Oculus vloeien voort uit het life sciences netwerk van LIOF en Syntens. De vestiging van het bedrijf past uitstekend in het streven van de regio om meer innovatieve bedrijven in met name de sectoren life sciences en biotechnologie binnen te halen. Deze sector worden voor de toekomst grote groeikansen toegedicht.


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Sittard-Geleen, 21 april 2004

Inlichtingen:

Oculus Innovative Sciences Netherlands BV
Bas Philippens, general manager
Postbus 5056
6130 PB Sittard
Tel.: 046 - 4572 311
Email: bphilippens@oculusis.com
Internet: www.oculusis.com

Gemeente Sittard-Geleen
Jan van de Ven, accountmanager Afd. Ondernemerscontact/EZ Tel.: 046 - 4818 940 (vanaf 26-4: 046 - 4778 440) Email: jan.vandeven@sittard-geleen.nl
Internet: www.sittard-geleen.nl

NV Industriebank LIOF
Frans Ridderbeekx
Tel.: 043 - 3 280 280
Email: Fridderbeekx@liof.nl
Internet: www.liof.nl

21-04-2004