Lijst Pim Fortuyn


PERSBERICHT

Den Haag, 20 april 2004

Kamer wijkt niet voor terrorisme

De Tweede Kamer der Staten-Generaal heeft met algemene stemmen de motie Herben c.s. aangenomen waarin de regering wordt verzocht de aanslag in Madrid niet alleen krachtig te veroordelen, maar tevens uit te spreken dat zij niet zal wijken voor het internationaal terrorisme en alle noodzakelijke middelen zal aanwenden om de rechtsorde te handhaven en de burgers te beschermen.

De Lijst Pim Fortuyn acht het van groot belang dat door regering en parlement een krachtig signaal wordt afgegeven aan terroristen, die immers door intimidatie politieke doelstellingen willen bereiken. In de strijd tegen het terrorisme is eensgezindheid onder alle politieke partijen in Nederland cruciaal. Dankzij de steun van de LPF werd vandaag ook een motie van CDA en VVD aangenomen om een nationale veiligheidsraad in te stellen. Regeringspartij D66 stemde tegen dit voorstel van Maxime Verhagen.


*Motie

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

overwegende dat de aanslag van 11 maart in Madrid ondermeer was bedoeld om door middel van een terroristische actie invloed uit te oefenen op de Spaanse politiek;

overwegende dat dit vanuit humanitair en democratisch oogpunt onaanvaardbaar en verachtelijk is;

veroordeelt religieus en politiek terrorisme en spreekt haar medeleven uit met de Spaanse bevolking;

verzoekt de regering, deze aanslag niet alleen krachtig te veroordelen, maar tevens uit te spreken dat zij niet zal wijken voor het internationaal terrorisme en alle noodzakelijke middelen zal nemen om de rechtsorde te handhaven en de burgers te beschermen,

en gaat over tot de orde van de dag.

De voorzitter: Deze motie is voorgesteld door de leden Herben, Verhagen en Van Aartsen. Naar mij blijkt, wordt zij voldoende ondersteund.

Zij krijgt nr. 27925 (125).