Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht 21-04-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Grote verkeerscontrole

DISTRICT HEUVELRUG De politie heeft op dinsdag 20 april op diverse plaatsen een grote verkeerscontrole gehouden.

In Wijk bij Duurstede werden op de Karel de Grotestraat 28 bromfietsen aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden voor diverse overtredingen (onder andere voor te hoog vermogen, teveel geluid en geen bromfietscertificaat ) 19 bekeuringen uitgeschreven.

Op de Grebbeweg in Rhenen werden 23 bromfietsen gecontroleerd. Hier werden 34 bekeuringen uitgeschreven: onder andere voor een te hoog vermogen, teveel geluid en niet verzekerd.

In Cothen werd op de Van Lynden van Sandenburgweg en in Amerongen op de Rijksstraatweg een technische controle gehouden. Daarbij werden in totaal 100 bekeuringen uitgeschreven met als bijzonderheden een bromfiets die eigenlijk een motorfiets was, twee overbelaste aanhangwagens en een te zwaar beladen bestelbus.

Winkeldiefstal

VEENENDAAL Op dinsdag 20 april zijn twee mannen aangehouden in verband met winkeldiefstal.

Rond 13.45 uur meldde een medewerker van een winkel aan de Hoofdstraat dat een man en een vrouw kleding uit de winkel hadden gestolen. Politiemensen zagen een man lopen met een tas die eveneens zou zijn gestolen. Zij spraken hem aan en hij zei de tas van zijn vriendin had gekregen. Daarop werd de man, 40 jaar oud en afkomstig uit Capelle aan de IJssel, aangehouden. Vlak daarna zagen politiemensen een man lopen die voldeed aan het signalement dat was opgegeven door de winkelmedewerker. Deze man, een 30-jarige man uit Rijeka (Hongarije), werd aangehouden. Hij werd door de winkelmedewerker herkend als de winkeldief. De auto van de Hongaar werd op de Fluiterstraat aangetroffen. In de auto werd gestolen kleding aangetroffen. De auto en de kleding zijn in beslag genomen

De vrouwelijke verdachte werd niet meer aangetroffen. Zij was vermoedelijk degene die de Capellenaar de gestolen tas had gegeven. De Capellenaar is rond 22.00 uur heengezonden. Naar de vrouwelijke verdachte wordt een nader onderzoek ingesteld. De Hongaar zit nog vast.