Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 21 april 2004

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Merellaan 413, dakkapel voorzijde aanbrengen. Beltmolen 77, dakkapel achterzijde aanbrengen. Sauerdal 6, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Hoofdweg 46, bedrijfsruimte en showroom bouwen. Nijverheidsstraat 68, kantoorunit plaatsen.
Rodinrade 21, dakkapel achterzijde aanbrengen. Arica 122 en 124, dakkapel voorzijde aanbrengen. Optimashof 14, raam aanbrengen.
Bazuin 2, entree uitbreiden en fietsenberging bouwen. Warenarburg 47, woning uitbreiden.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Monteverdistraat 39 en 41, dakopbouw bouwen.
2. Nijverheidsstraat 68, kantoorunit plaatsen.
3. Rodinrade 21, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Aan deze bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 22 april 2004, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

KAPVERGUNNING

Een kapvergunning is aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende boom:

Verzenddatum 13 april 2004:
Merellaan 284 1 berk. De boom is al afgestorven.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

BESTEMMINGSPLAN HOOFDWEG 1998

Het college maakt bekend dat ze voornemens is, met toepassing van artikel 5 lid 7e van bestemmingsplan Hoofdweg 1998, vrijstelling te verlenen aan Trendhopper. Het gaat om vrijstelling voor het gebruik van het pand Lylantsebaan 6 door Trendhopper, voor verkoop aan particulieren.

Het principebesluit ligt vanaf 21 april 2004 voor iedereen gedurende vier weken, op werkdagen, ter inzage. Gedurende de periode van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk zijn zienswijzen over de aanvraag kenbaar maken.

VERPLAATSING INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college maakt bekend dat zij op 31 maart 2004 heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een invalidenparkeerplaats bestemd voor het motorvoertuig met het kentekennummer TP-TB-98 voor mevrouw H. Verbeek-Boonstoppel (passagier) van het voormalige woonadres aan de Frederik van Eedenplaats 245 in Capelle aan den IJssel, te verplaatsen naar het nieuwe woonadres aan de Bellinistraat 33.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij ons indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij ons hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om een voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

DE ZUIDERSTER PRESTATIELOOP

Het college maakt bekend, dat zij vergunning heeft verleend aan De ZuiderSter B.V. voor het houden van de jaarlijkse:

De ZuiderSter prestatieloop op zondag 6 juni 2004

De start van De ZuiderSter prestatieloop vindt plaats om 13.00 uur aan de Hoofdweg.
De finish is dit keer in Barendrecht bij het nieuwe verkoopfiliaal van De ZuiderSter.

De vergunning ligt vanaf heden ter inzage.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunning, het principebesluit betreffende het bestemmingsplan Hoofdweg 1998, en het besluit betreffende de invalidenparkeerplaats en de vergunning betreffende De ZuiderSter prestatieloop liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.