Gemeente Capelle a/d IJssel

Vervroegde pakketkeuze voor kabelabonnees Casema

Capelse abonnees van Casema kunnen in plaats van eind dit jaar al per 1 juli aanstaande kiezen tussen een basis- of een standaardpakket. De vervroegde keuzemogelijkheid is het resultaat van de onderhandelingen de afgelopen maand tussen de gemeente Capelle aan den IJssel en Casema. In deze onderhandelingen heeft Casema zich bereid getoond om de planning van haar investeringsprogramma aan te passen.

Het basispakket bevat 17 televisiekanalen en 32 radiostations en zal 6,20 per maand gaan kosten. Het standaardpakket wordt uitgebreid naar 34 televisiekanalen en omvat ook 32 radiostations. De prijs van het standaardpakket ligt op 11,- per maand (prijzen 2004) Internet en andere digitale toepassingen zullen eind 2004 voor de consument beschikbaar komen.

Het overleg tussen de gemeente en Casema over de uitvoering van de tijdelijke tariefscompensatie voor de kabelabonnees wordt voortgezet. Dit vloeit voort uit de motie die de gemeenteraad op 15 maart 2004 heeft aangenomen. Hierin is het college verzocht ervoor te zorgen dat de kabelabonnees van de gemeente een compensatie ontvangen voor het door hen betaalde hogere tarief van 11,- per maand. Deze compensatie zou moeten worden verleend tot het moment waarop de abonnees een keuze kunnen maken tussen het basis- of het standaardpakket en tevens de modernisering van het kabelnet een feit is.

Het college onderhandelt op dit moment nog met Casema over de verdere financiële afhandeling van het contract tussen Casema en de gemeente.