AutoRai

21-4-2004

Nieuwe, opvallend gestylde Rover 45

Vanaf juni staat de nieuwe Rover 45 in Nederland. De nieuwe 45 bouwt voort op de evolutie in Rovers nieuwe stijlidentiteit. Zijn strakke, frisse belijning volgt de moderne lijnen van de recent geïntroduceerde Rover 75.

Een nieuw ontwerp voor de voorbumper zorgt voor een strakker en meer harmonieus voorkomen, dat wordt gedomineerd door reflectiekoplampen met dubbele lenzen.

Ook aan de achterzijde zijn aanzienlijke wijzigingen in het ontwerp doorgevoerd, waaronder het nieuwe kofferdeksel en de bumper, en bovendien beschikt de nieuwe Rover 45 over een nieuwe reeks lichtmetalen wielen en een centrale plaatsing van de typeaanduidingen.

De meest kenmerkende uiterlijke vernieuwingen van de nieuwe Rover 45 zijn een nieuw ontwerp voor de voorbumper, een grotere geïntegreerde grille en dubbele reflectie-koplampen met geïntegreerde richtingaanwijzers, die schuil gaan achter een heldere glascover. Deze veranderingen geven de Rover 45 een frisser en veel moderner vooraanzicht.

Aan de achterkant komen de veranderingen nog duidelijker tot hun recht, met onder meer een nieuwe, meer hoekige achterbumper, voorzien van een gewijzigde positie voor de kentekenplaat, en een strakker ontwerp voor de kofferbak/vijfde deur. Daardoor wordt er meer nadruk gelegd op het ontwerp van de achterzijde, dat op alle modellen, zowel vier- als vijfdeurs, nog eens verder versterkt wordt door een nieuwe lipspoiler. Andere exterieurwijzigingen zijn ondermeer in carrosseriekleur gespoten flankstrips en dorpels, waardoor het lijkt alsof het koetswerk dichter op de weg ligt.

Aan de binnenkant wordt de stijlvolle cockpit nu aangevuld met geheel nieuwe designs voor het dashboard, de middenconsole, de schakelaars en het instrumentarium. De nieuwe 45 combineert een strak en aantrekkelijk ontwerp met veel raffinement, een comfortabel rijgedrag en een keur aan comfortverhogende items.

In het interieur vallen allereerst de vier nieuwe, stijlvolle en ronde ventilatieopeningen met chroomafwerking in het midden en aan de zijkanten van het dashboard op. Bovendien is het interieur nu uitgerust met een dunnere, houten sierstrip, waardoor de typische Rover-sfeer nu nog subtieler wordt benadrukt. Deze sierstrip is er in diverse uitvoeringen: Burr Walnut voor de meer klassiek ingestelde Rover-rijders en Light Oak en Black Oak voor de wat meer zakelijk ingestelde consumenten.

De nieuwe Rover 45 maakt op 27 mei zijn debuut op de Motor Show Live, in het NEC in Birmingham. De levering van de nieuwe 45 start voor de Nederlandse markt in juni. Prijzen van de nieuwe Rover 45 worden op korte termijn bekend gemaakt.