OPEN UNIVERSITEIT NEDERLAND
http://www.ou.nl

250.000ste student bij de Open Universiteit Nederland

Sinds haar oprichting hebben nu meer dan 250.000 mensen gestudeerd aan de Open Universiteit Nederland. Op dinsdagmiddag 20 april is tijdens de feestelijke opening van het nieuwe studiecentrum van de Open Universiteit in Amsterdam, de 250.000ste student door de voorzitter van het College van bestuur, Thijs Wöltgens, in de bloemetjes gezet. Christina Eier, woonachtig en werkzaam in Amsterdam, is onlangs begonnen aan de eerste cursus van de bacheloropleiding psychologie, Inleiding in de gezondheidspsychologie. De volgende cursus bij de Open Universiteit, zal ze kosteloos kunnen volgen.

De eerste studenten konden in september 1984 aan hun studie beginnen, bijna 20 jaar later hebben een kwart miljoen mensen een losse cursus of een wetenschappelijke opleiding gevolgd bij de Open Universiteit Nederland. De afgelopen jaren staan gemiddeld 24.000 mensen ingeschreven als student of cursist bij de Open Universiteit. Het unieke van de Open Universiteit is dat er geen vooropleidingseisen worden gesteld en dat studenten zelf kunnen bepalen wanneer, waar en in welk tempo ze studeren.

Studenten aan de Open Universiteit kunnen bachelor- en masteropleidingen volgen in de cultuurwetenschappen, managementwetenschappen, milieu-natuurwetenschappen, psychologie, rechtswetenschappen en informatica. Daarnaast biedt de Open Universiteit de masteropleiding Actief leren aan. Verder kunnen studenten kiezen uit bijna 400 cursussen. Deze vormen de bouwstenen van de wetenschappelijke opleidingen en bestaan uit een afgeronde hoeveelheid lesmateriaal.

21 apr 04 11:12