Ingezonden persbericht


FileMaker Server 7 op proef beschikbaar
Voorinschrijving geopend op FileMaker-site

Utrecht, 21 april 2004 - Databaseleverancier FileMaker roept deze maand een proefprogramma in het leven dat iedere gebruiker van FileMaker Pro 7 in de gelegenheid stelt de aanvullende (Engelstalige) FileMaker Server 7-software kosteloos aan de tand te voelen. Het betreft de voorlaatste versie van FileMaker Server 7 die reeds alle mogelijkheden van de eindversie biedt. De voorinschrijving voor het proefprogramma begint vandaag op http://www.filemaker.nl/products/fms7_preview.html. Geregistreerden ontvangen een berichtje met aanwijzingen voor het binnenhalen van de serversoftware.

FileMaker Server 7 is schier onbeperkte serversoftware die uiterst efficiënt omgaat met gedeelde FileMaker Pro 7-databaseoplossingen. FileMaker Server 7 is gebaseerd op een op belangrijke punten gewijzigde serverarchitectuur die miljoenen datatabellen kan herbergen en hoogwaardige opslagsystemen en multi-CPU-servers, onder Windows en Mac OS, ten volle benut. FileMaker Server 7 stelt gebruikers ook in staat te profiteren van beveiligingsstandaards als SSL (Secure Socket Layer) en veiligheidskopieën te maken tijdens het gebruik van de database. Dankzij ondersteuning van Active Directory en Open Directory kunnen gebruikersprofielen van andere toepassingen worden benut voor de verificatie van gebruikersgegevens.

"Dit proefprogramma stelt gebruikers van gedeelde FileMaker 7-toepassingen uitstekend in staat bekend te geraken met nieuwe mogelijkheden als versleutelde gegevensoverdracht", zegt Ryan Rosenberg, vice president, Marketing and Services van FileMaker.

Op 9 maart jongstleden is FileMaker begonnen met de verkoop van de nieuwe versie 7-uitvoeringen van de FileMaker Pro-database en van FileMaker Developer, als eerste twee producten uit wat de uitgebreidste FileMaker-productlijn ooit zal worden, die staat voor een doorbraak op het gebied van gebruiksgemak, aanpasbaarheid en ontwikkelsnelheid.

Prijzen en beschikbaarheid
FileMaker Server 7 heeft een adviesprijs van ¤ 999,00 (upgrade ¤ 499,00). FileMaker Server 7 Advanced biedt de aanvullende mogelijkheid databases op het web te publiceren en heeft een adviesprijs van ¤ 2.499,00 (upgrade van FileMaker Server 7 ¤ 1.500,00). Beide server-versies komen begin van de zomer in de verkoop. Twee hier niet besproken producten uit de nieuwe FileMaker 7-productlijn zijn FileMaker Mobile 7 en FileMaker Developer. Deze hebben een adviesprijs van respectievelijk ¤ 69,00 en ¤ 599,00 en komen eveneens begin van de zomer in de verkoop. In de maand mei van dit jaar worden met FileMaker Pro 7 compatibele versies verwacht van de standaard FileMaker-toepassingen Tasks en Meetings.

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier van werkgroepdatabases. Zakelijke klanten, scholen en universiteiten en overheidsinstanties gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en ander informatie. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing met een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl

Meer informatie en illustratiemateriaal:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

PublieksWerk
Marije Verdouw
marije@publiekswerk.nl
t: (020) 486 21 39