Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Golf 1.6 FSI: Trekauto van het jaar 2004

Den Haag, 21 april 2004

De Volkswagen 1.6 FSI is verkozen tot trekauto van het jaar. Een tienkoppige jury, bestaande uit auto- en caravanjournalisten uit binnen- en buitenland, heeft deze auto tot overall winnaar van beste caravantrekkers uitgeroepen. Een uitgebreid verslag van de verkiezing is te lezen in het meinummer van de Kampeer en Caravan Kampioen. De redactie van dit tijdschrift heeft de verkiezing georganiseerd.

Tijdens testritten op het testcentrum van DAF in Sint Oederode werden 24 trekauto's in verschillende klassen op de proef gesteld met het trekken van caravans. Deze werden qua gewicht afgestemd op dat van de trekkende auto. Tijdens de testritten werden de auto's beoordeeld op prestaties , weggedrag en comfort. Daarnaast is ook gelet op de 'vakantievriendelijkheid' van de auto's. Zo worden bijvoorbeeld punten gegeven aan de inhoud van de bagageruimte van de auto en voor het gemak waarmee de caravan aan de auto is te koppelen.

In de B(estelauto)-klasse is de Citroën Berlingo HDI de beste caravan trekker. In de C(ombi)-klasse wint de Renault Mégane Grand Tour 2.0. De Ford C-Max 2.0 TDCi wint in de MPV-klasse. De Subaru Legacy Wagon 2.0 is de beste in de A(ll)W(heel)D(rive)-klasse.

Eervolle vermeldingen zijn er voor de Mazda 3, 1.6i; de Opel Vectra Stationwagon 2.2 Dti; de BMW X3 en de Mercedes Vito 115 CDI.

Auto's die in aanmerking komen voor de caravantrektest moeten nieuw op de markt zijn of recentelijk een vernieuwing hebben ondergaan en in Nederland te koop zijn. De Golf 1.6 FSI lost de Peugeot 307 SW af. Deze was "Trekauto van het jaar 2003".

Met vriendelijke groet,
Annelies Tichelaar
ANWB persdienst
070-3146239


---
Disclaimer

E-mail wordt door ANWB niet gebruikt voor het aangaan van externe verplichtingen. Deze e-mail is uitsluitend bestemd voor geadresseerde(n). Indien deze e-mail onverhoopt niet voor u is bestemd dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met de afzender en daarna het bericht te vernietigen. Deze e-mail mag niet worden doorgestuurd, openbaar gemaakt of verveelvoudigd worden zonder de toestemming van de afzender.
ANWB betracht grote zorgvuldigheid bij het verzenden van e-mails. ANWB kan echter niet garanderen dat deze e-mail juist, volledig, tijdig en virusvrij wordt overgebracht. In een dergelijk geval is ANWB op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade, direct dan wel indirect, in welke vorm dan ook.

ANWB B.V.

---