Politie Drenthe

Woensdagmorgen 21-04-04

Assen 21-04-2004 - Nieuws van Politie

Fietser gewond na aanrijding personenauto

ANNEN - Een 61-jarige fietster uit Eexterveenschekanaal gaf dinsdagmiddag rond 15.30 uur op de Bulten geen voorrang aan een van rechts komende 41-jarige bestuurder van een personenauto uit Muntendam. De fietser liep daarbij een hoofdwond op dat gehecht moest worden. De vrouw is vervoerd naar het Martini Ziekenhuis van Swieten in Groningen. De vrouw fietste vanaf de Bulten uit de richting van Annen en wilde het fietspad op in de richting van Nieuw Annerveen. Daarbij zag ze de bestuurder van de auto over het hoofd. Een aanrijding was onvermijdelijk. De auto raakte met de rechter voorzijde de zijkant van de fiets.

Polite houdt drankrijder aan
ASSEN - De politie heeft dinsdagavond rond 23.45 uur een 52-jarige bestuurder van een personenauto uit Bovensmilde aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man reed op de Hoofdlaan. Op het politiebureau blies de man 300 ugl. Hij kreeg een transactie mee naar huis en een rijverbod van twee uren opgelegd.

Politie houdt verkeerscontrole

MEPPEL - De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.00 uur tijdens een motorsurveillance op diverse verkeerszaken gecontroleerd. Er zijn 4 processen-verbaal uitgeschreven vanwege:

Het niet duidelijk zichtbaar zijn van een kenteken;

Het te hoge vermogen van een bromfiets;

Het rijden door rood licht;

Het niet dragen van een gordel.

In totaal werden 32 blaastesten uitgevoerd. Alle gecontroleerde bestuurders reden alcoholvrij.

Onderzoek inbraak in berging

BEILEN - Dinsdagmorgen deed een 58-jarige inwoner van Beilen aangifte van diefstal. Uit een schuur/berging zijn onder meer twee buitenboordmotoren weggenomen ter waarde van 1150,-. Door de deur open te breken is men binnengekomen. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding op heterdaad van Graffitti verdachte

ASSEN - Agenten hebben dinsdagmiddag rond 15.00 uur een 15-jarige verdachte aangehouden wegens het bekladden van een electriciteitshuisje aan het Lantingehof. De jongeman werd op heterdaad betrapt. Kort daarna bekende de verdachte en deed afstand van zijn tekenmateriaal. Na overleg met Justitie werd hij heengezonden met een Halt-afdoening. Inmiddels heeft hij het getekende verwijderd van het electriciteitshuisje, zodat er geen blijvende schade is ontstaan.

Bekeuring wegens opsteken middelvinger

HOOGEVEEN - Een 14-jarige jongen heeft dinsdagavond een bekeuring gekregen om dat de jongeman zijn middelvinger opstak naar een politieagent. De jongen liep met een vriendje op de Van der Duyn van Maasdamstraat toen de agent langsreed in zijn dienstauto. De beide jongens renden weg. Later op de avond is er een gesprek geweest met hen. Beiden betuigden spijt.

Jongeman aangehouden wegens vernieling en bedreiging

ANNEN - Agenten hebben dinsdagavond een 19-jarige verdachte aangehouden wegens bedreiging/vernieling. In zijn ouderlijke woning kreeg de jongeman onenigheid met zijn moeder waarbij bedreigingen werden geuit spullen in de woonkamer vernield. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.

info@politie-drenthe.nl