AutoRai

21-4-2004

Amerikaanse overheid bevestigt veiligheid GM Daewoo

De Daewoo Kalos, geproduceerd door GM Daewoo Auto & Technology (GM Daewoo) uit Korea, heeft de hoogste score gerealiseerd tijdens botsproeftesten van het toonaangevende overheidsinstituut uit Amerika, de United States Department of Transportations National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Volgens de uitkomsten van de botsproeven, die het NHTSA op 1 april heeft bekendgemaakt, werden de vier- en vijfdeurs Kalos-modellen (die in Amerika op de markt worden gebracht onder de merk- en typeaanduiding Chevrolet Aveo) met de hoogste waardering onderscheiden: 5(!) sterren voor de bescherming van de bestuurder en de voorpassagier bij botsproeven aan de voorzijde.

De NHTSA voert crashtests uit met alle autos die in de Verenigde Staten van Amerika worden verkocht, in overeenstemming met de richtlijnen van U.S. NCAP (New Car Assessment Program). Voor het uitvoeren van de frontale botsproeven wordt de auto over de volledige breedte van de voorkant gecrasht op een betonnen muur met een snelheid van 56 kilometer per uur. Dit komt overeen met een frontale botsing tussen twee gelijkwaardige autos die allebei diezelfde snelheid rijden.

De heer Ki-joon Yu, Vice President Product Engineering van GM Daewoo en aan het hoofd van GM Asia Pacific Engineering, reageert: Wij zijn uiteraard zeer verheugd met de uitslag van dit belangrijke onderzoek. Dat bevestigt wat wij al wisten dat de Kalos op het gebied van veiligheid toonaangevend is in de wereld, zelfs in vergelijking met grotere autos.

De superieure veiligheid van de Kalos is gerealiseerd door optimaal gebruik te maken van hoogwaardig staal (dat voor maar liefst 46 procent deel uitmaakt van de carrosserie), de integratie van vernieuwende veiligheidsmaatregelen en de toepassing van zijairbags.

Pieter Stokman, Manager Public Relations van Daewoo Motor Benelux: Tot de krachtige positionering van Daewoo behoort uiteraard de aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding, maar het is uiteraard zeer verheugend dat daarnaast de veiligheid van onze producten optimaal is, zoals blijkt uit ongeveer de zwaarste crashtest ter wereld. Zo maakt Daewoo bij de Kalos als eerste Koreaanse autofabrikant gebruik van zij-airbags in dit segment van de markt.