Gemeente Renswoude



* Bromfietsreveille

* Wijziging APV

* 4 MEI

* Kandidaatstelling

* Raadscommissies

* Verkeershinder

* Jongerenontbijt
Datum: 19/04/2004 Bron: De Heraut

31-03: Julia Emma, dochter van G.J. Schoonderbeek en A.E. Hensen. 31-03: M. Boonzaaijer en W. Methorst;

01-04: M. van t Riet en H.H. Goldschmeding. 31-03: A.A. van Rinsum en J. Zandsteeg;

02-04: W. van Wolfswinkel en T. Beker.
geen.


-
Datum: 19/04/2004

1. LBC de Nijborg ten behoeve van de bouw van een bedrijfshal op het perceel Molenstraat 35 te Renswoude;

2. de heer J.G. Verbeek ten behoeve van de bouw van een loods op het perceel Ubbeschoterweg 10 te Renswoude;

3. De heer E.R. van Voorthuizen ten behoeve van de uitbreiding van de berging op het perceel Duyst van Voorhoutweg 12 te Renswoude. Ten behoeve van aanvraag 1 is het college van burgemeester en wethouders van Renswoude voornemens vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan West 75 op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Bedenkingen tegen het verlenen van een vrijstelling kunnen gedurende de termijn van terinzageligging van het bouwplan, derhalve tot 18 mei 2004, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.

1. de heer B.F. Spierenburg ten behoeve van de uitbreiding van de recreatiewoning De Kweek 20 te Renswoude;

2. de heer K. van Dijk ten behoeve van de bouw van een schuilgelegenheid op het perceel Barneveldsestraat 49 te Renswoude;

3. de heer L.R. Gerdt ten behoeve van de plaatsing van een dakkapel op de woning De Hokhorst 9 te Renswoude;

4. de heer C. Bos ten behoeve van de bouw van een veevoederloods op het perceel Kooiweg 4 te Renswoude;

5. de heer J.J. Vermeer ten behoeve van bouw van woning met bedrijfspand op het perceel Barneveldsestraat 23 te Renswoude. weken, derhalve tot 1 juni 2004, schriftelijk een gemotiveerd Datum: 19/04/2004

1. mevrouw W. Veldhuizen-van Donselaar ten behoeve van de sloop van 2 stallen en een carport op het perceel Ubbeschoterweg 2b te Renswoude;

2. de heer C. Lagerweij ten behoeve van de sloop van 3 opstallen op het perceel Hopeseweg 20 te Renswoude.
weken, derhalve tot 1 juni 2004, schriftelijk een gemotiveerd Bromfietsreveille
Datum: 19/04/2004
BROMFIETSREVEILLE KONINGINNEDAG
30 april 2004 6.00 - 8.00 uur
Weten jullie het nog? Er mag veel, maar niet alles! Dus:
1. In de late vooravond en nacht tot 6.00 uur 's morgens wordt er niets getolereerd!

2. Van 6.00 - 8.00 uur 's morgens op 30 april 2004. Rondrijden op motoren wordt niet getolereerd! Rondrijden op brommers wordt getolereerd, indien:
· men daarvoor de juiste leeftijd heeft (vanaf 16 jaar);
· men een valhelm draagt;

· men verzekerd is (plaatje);

· men uiteraard alcoholvrij is;

· men zich niet verkeersgevaarlijk gedraagt;
· men op deugdelijk materiaal rijdt.
Niet? Dan al gauw: bromfiets kwijt!

3. Om 8.00 uur moet het afgelopen zijn!
Schoolkinderen mogen niet de kans lopen aangereden te worden.

Wees niet onsportief en houd je hier dus aan!
Prettige Koninginnedag!
Zie ook het bericht van de Jongerenraad

Wijziging APV
Datum: 19/04/2004

Bromfietsreveille en lampegietersavond
WIJZIGING ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING RENSWOUDE De Algemene Plaatselijke Verordening is bij besluit van de gemeenteraad van 13 april 2004 aangevuld met de mogelijkheid tot het opleggen van een verblijfsontzegging. De burgemeester heeft daarbij de bevoegdheid gekregen gebieden in de gemeente aan te wijzen waar de verblijfsontzegging geldt. De wijzigingsverordening ligt voor een ieder ter inzage op de afdeling Algemene Zaken van het gemeentehuis. De verordening treedt in werking op 20 april 2004.
4 MEI
Datum: 19/04/2004

4 MEI

Naar ik hoop en verwacht zullen zeer velen ook dit jaar weer aanwezig zijn bij de herdenking van allen die in de Tweede Wereldoorlog en in oorlogen daarna omgekomen zijn.
Het programma is als volgt:
18.00 uurvlaggen halfstok zonder wimpel;
19.00 uurkorte herdenkingsdienst in de Gereformeerde Kerk, de overdenking wordt gehouden door ds. C.G. Visser en de liturgie wordt verzorgd door de heer J. van Beesten.
19.45 uurvertrek stille tocht vanaf de Gereformeerde Kerk naar het monument.
19.55-20.00 uurOns Genoegen, speelt koraalmuziek gevolgd door The Last Post.
20.00-20.02 uur 2 minuten stilte, gevolgd door krans- en bloemlegging, onder het spelen van koraalmuziek.
Alleen het einde van de stilte wordt aangegeven door de brandweersirene. Kransen of bloemen zullen worden gelegd namens het gemeentebestuur, de nabestaanden, de Oranjevereniging, de kerken en de basisscholen. Ik roep u graag op om ook bloemen bij het monument te leggen.
Ter afsluiting van de herdenking zal het Wilhelmus gespeeld en gezongen worden.
De stoet wordt ontbonden bij de Gereformeerde Kerk aan de Kastanjelaan.
Voor zonsondergang moet de vlag weer worden binnengehaald.

De burgemeester van Renswoude,
K.F.H.Schorer
Kandidaatstelling
Datum: 19/04/2004
KANDIDAATSTELLING VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT De Burgemeester van Renswoude maakt het volgende bekend:
1. Op woensdag 28 april 2004 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van het Europees Parlement plaatshebben.
2. Op de dag van de kandidaatstelling (28 april) kunnen bij het centraal stembureau (de Kiesraad) van 9.00 tot 15.00 uur lijsten van kandidaten (model H 1) worden ingeleverd. De Kiesraad is gevestigd in het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Schedeldoekshaven 200, 2511 EZ s-Gravenhage.
3. Op deze lijsten kunnen ook onderdanen van andere lidstaten als kandidaat worden opgenomen. Kandidaten die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, dienen bij de kandidaatstelling een schriftelijke verklaring van de daartoe bevoegde autoriteit van de lidstaat van herkomst over te leggen, waaruit blijkt dat hij/zij niet is uitgesloten van het recht om gekozen te worden.
4. De formulieren die benodigd zijn bij de kandidaatstelling, zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling te downloaden via http://www.kandidaatstelling.nl/ en http://www.kiesraad.nl/.
5. Voor de kandidaatstelling moet een waarborgsom van elfduizendtweehonderdvijftig euro worden betaald, tenzij bij de laatstgehouden verkiezing van de leden van het Europees Parlement één of meer zetels aan de politieke groepering is/zijn toegekend. Betaling van de waarborgsom vindt plaats door overmaking van dit bedrag op rekeningnummer (Rabobank) 192323256 ten name van Ministerie van BZK/DGCZK, HV 11, Postbus 20011, kamer H1002, 2500 EA Den Haag onder vermelding van 'waarborgsom kandidaatstelling EP gevolgd door de naam van de politieke partij.

Nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de inlevering van kandidatenlijsten kunnen worden verkregen bij de Kiesraad, telefoon 070-4266266.

De Burgemeester voornoemd, Jhr mr K.F.H. Schorer Raadscommissies
Datum: 19/04/2004
RAADSCOMMISSIE FINANCIEN EN OPENBARE WERKEN
Op 22 april a.s. zal de commissie Financiën en Openbare Werken vergaderen. Deze openbare vergadering vangt aan om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis. De agenda voor deze vergadering ziet er als volgt uit:

1. Opening;

2. Verslag commissievergadering van 1 april 2004;
3. Mededelingen;

4. Ingekomen stukken;

5. Bespreking rapport Re-Visie Perspectieven voor de voorzieningen voor de consument;

6. Rondvraag;

7. Sluiting.


---

RAADSCOMMISSIE ALGEMEEN BESTUUR EN VOLKSHUISVESTING Wegens gebrek aan agendapunten vindt de vergadering van de commissie Algemeen Bestuur en Volkshuisvesting op 21 april a.s. geen doorgang.
---

RAADSCOMMISSIE RUIMTELIJKE ORDENING, MILIEU EN ONDERWIJS Wegens gebrek aan agendapunten vindt de vergadering van de commissie Ruimtelijke Ordening, Milieubeheer en Onderwijs op 20 april a.s. geen doorgang.

---

VERKEERSHINDER RECONSTRUCTIE OUDE HOLLEWEG
Zoals wellicht bekend is, wordt de Oude Holleweg tussen de rotonde met de Dorpsstraat en de bebouwde komgrens gereconstrueerd. Gestart is met de werkzaamheden tussen de rotonde en de Taets van Amerongenweg. De werkzaamheden breiden zich nu uit tot het verdere te reconstrueren gedeelte van de Oude Holleweg. Dit zal gedurende enkele weken tot enige verkeershinder leiden. Wij vragen uw begrip daarvoor.
---

Aan alle jongeren in Renswoude

Hallo allemaal,

Op verzoek van de gemeente Renswoude gaat de jongerenraad een ontbijt op Koninginnedag organiseren. Waarom?, omdat het vorig jaar uit de hand is gelopen op het kruispunt en dat willen natuurlijk niet nog eens.
Dus hebben wij als jullie vertegenwoordigers geregeld dat in het Muziekgebouw vanaf 07.30 uur de gratis broodjes klaar staan. Uiteraard krijgen jullie daar dan ook een kopje koffie, thee of melk bij. Om
9.30 uur sluiten we de tent weer.
Leuk idee toch? Komen dus!!!
De jongerenraad

---
ONTWERPBESCHIKKING WET MILIEUBEHEER

* de heer A.W. Breedijk ten behoeve van het agrarisch bedrijf aan de Woudegge 2 te Renswoude.

Strekking van de ontwerpbeschikking: het onder voorwaarden verlenen van de gevraagde milieuvergunning.
ieder gedurende de termijn van terinzageligging, derhalve tot 19 mei
---

VERBRANDEN SNOEIHOUT
Sinds 23 mei 2003 is op basis van artikel 10.2 van de Wet milieubeheer een algemeen verbod op branden in de open lucht van kracht geworden. Vooruitlopend op de vaststelling van nieuw beleid wordt door de gemeente in de tussentijd ontheffing verleend voor de volgende categorieën:

* Snoeihout dat vrijkomt bij het onderhouden van natuur- en landschapselementen;

* Snoeihout dat verbrand moet worden om verspreiding van virussen en bacteriën te voorkomen.

Verkeershinder
Datum: 19/04/2004

VERKEERSHINDER RECONSTRUCTIE OUDE HOLLEWEG
Zoals wellicht bekend is, wordt de Oude Holleweg tussen de rotonde met de Dorpsstraat en de bebouwde komgrens gereconstrueerd. Gestart is met de werkzaamheden tussen de rotonde en de Taets van Amerongenweg. De werkzaamheden breiden zich nu uit tot het verdere te reconstrueren gedeelte van de Oude Holleweg. Dit zal gedurende enkele weken tot enige verkeershinder leiden. Wij vragen uw begrip daarvoor. Jongerenontbijt
Datum: 19/04/2004
Aan alle jongeren in Renswoude

Hallo allemaal,

Op verzoek van de gemeente Renswoude gaat de jongerenraad een ontbijt op Koninginnedag organiseren. Waarom?, omdat het vorig jaar uit de hand is gelopen op het kruispunt en dat willen natuurlijk niet nog eens.
Dus hebben wij als jullie vertegenwoordigers geregeld dat in het Muziekgebouw vanaf 07.30 uur de gratis broodjes klaar staan. Uiteraard krijgen jullie daar dan ook een kopje koffie, thee of melk bij. Om
9.30 uur sluiten we de tent weer.
Leuk idee toch? Komen dus!!!
De jongerenraad