Politie Zuid-Holland-Zuid

21/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

21-04-2004 - Persberichten District II

CONTROLE
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Tijdens een gordelcontrole op de Wieling en de Stationsstraat hebben politieagenten 8 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die geen gordel droegen. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 20 april 2004. In totaal controleerden de agenten ongeveer 40 voertuigen.

ALBLASSERDAM- Tijdens een snelheidscontrole op de West Kinderdijk met de zogenaamde fotoradar hebben agenten 13 bekeuringen uitgeschreven. Ze hielden de controle op dinsdag, 20 april 2004, van 16.30 tot 17.45 uur. In totaal controleerden de agenten 990 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km/uur.

BEDREIGING
LEERDAM- Een 27 jarige man uit Leerdam heeft een politieagent bedreigd. Dit gebeurde op dinsdagavond, 20 april 2004, omstreeks 19.50 uur. De man was in de Kerkstraat aangehouden omdat hij gesignaleerd stond. Hij heeft nog 67 dagen gevangenisstraf tegoed. Hij bedreigde de politieagent toen hij werd overgebracht naar het politiebureau. In de ophoudkamer verwonde de verdachte zichzelf en schreef met bloed de naam van de agent op de muur. Hij is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

PUINHOOP
LEERDAM- Twee mannen hebben een puinhoop achtergelaten in een woning aan de Rozenstraat. Dit gebeurde op dinsdagavond, 20 april 2004, omstreeks 22.00 uur. Bij de politie kwam een melding dat twee mannen een ruit hadden ingegooid en aan het inbreken waren. Toen de politieagenten terplaatse kwamen hadden de mannen de woning reeds verlaten. In de woning troffen de agenten een grote puinhoop aan. Gordijnen waren stukgemaakt, bloempotten met aarde waren over de grond gegooid en boven waren de bedden omhoog gezet. Het is niet bekend of er iets gestolen is. De politie onderzoekt de zaak.

RIJDEN ONDER INVLOED
LEERDAM- Op woensdag, 21 april 2004, omstreeks 01.50 uur, is op de Industrieweg een 41 jarige man uit Tiel door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

LEERDAM- Op woensdag, 21 april 2004, omstreeks 03.20 uur, is op de Tiendweg een 37 jarige man uit Leerdam door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.

GESTOLEN AUTO
PAPENDRECHT- Een man van 28 jaar uit Moldavië en een 15 jarige zonder vaste woonplaats zijn door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op woensdagochtend, 21 april 2004, omstreeks 05.00 uur, in de Wieklaan. Politieagenten kregen een melding van een verdachte situatie aan de Lindenzoom. Politieagenten zagen vanuit de Cypressenlaan een personenauto komen met daarin twee personen. Bij navraag van het kenteken bleek dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. De auto was gestolen in Eersel. De bestuurder reageerde niet op een stopteken. In de Wieklaan reed de bestuurder het trottoir op en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De beide inzittenden gingen er lopend vandoor. Na een achtervolging en zoekactie werden de verdachten aangehouden. Politieagenten sloten het tweetal in. De politiezet het onderzoek voort.