Politie Zuid-Holland-Zuid

21/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

21-04-2004 - Persberichten District I

OPLICHTING
DORDRECHT- Een 31-jarige man is aangehouden op verdenking van oplichting. Op 6 november 2003 deed de man aangifte van inbraak in zijn woning aan de Oranjelaan. Naast apparatuur zou hier ook een groot geldbedrag uit zijn kluis zijn gestolen. De politie stelde een onderzoek in. Op 24 maart werden 3 mannen uit Rotterdam aangehouden op verdenking van de woninginbraak. Uit nader onderzoek van politie en verzekeringsmaatschappij bleek dat er wel ingebroken was in de woning aan de Oranjelaan. Ook waren spullen gestolen. In de kluis bleek echter geen geldbedrag aanwezig te zijn geweest maar een groot aantal XTC-pillen. De bewoner zou tevens zelf (extra) braakschade hebben aangericht aan de kluis. De bewoner werd op dinsdag 20 april aangehouden.

INBRAAK OPSLAGRUIMTE
DORDRECHT- In een opslagruimte van de gemeente aan de Touwslagerstraat is ingebroken. In de nacht van maandag op dinsdag 20 april verbrak men een raam. Uit de opslagplaats zijn diverse elektrische apparaten en een kruiwagen gestolen.

BEROVING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT- Op dinsdagmiddag, 20 april 2004, omstreeks 15.50 uur, is op de Weeskinderdijk een 27 jarige man uit Dordrecht beroofd van zijn portemonnee en GSM. De man fietste vanaf de Zwijndrechtsebrug de Weeskinderdijk op. Een bromfiets reed hem achterop. Tijdens het passeren gaf de bestuurder van de bromfiets de man een trap tegen zijn heup. De fietser raakte daardoor uit balans en viel. De bromfietser stopte een aantal meters verder. Toen de man opstond en naar de bromfietser toeliep werd zijn tas door een onbekende andere man van zijn schouder getrokken.De fietser gaf de onbekende man een trap tegen zijn enkel, waarna deze naar de bromfietser rende. Hij sprong achter op de bromfiets welke vervolgens wegreed in de richting van de Zwijndrechtsebrug. De fietser reed nog achter de bromfiets aan. Hij vond zijn portemonnee leeg terug. In de portemonnee zat een klein geldbedrag De man liep door de val een pijnlijke heup op en zijn fiets raakte beschadigd. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de twee daders die donker gekleed waren en op een donkerkleurige bromscooter reden. Getuigen die iets gezien hebben of iets weten van deze beroving worden verzocht te bellen met de recherche op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

INBRAAK BEDRIJF
DORDRECHT- Op dinsdagavond, 20 april 2004, omstreeks 18.30 uur, is ingebroken in een bedrijf aan de Pieter Zeemanweg. Een getuige zag drie mannen het pand verlaten en in een personenauto stappen. Hij belde direct de politie. Een zoekactie waaraan diverse politievoertuigen deelnamen leverde geen resultaat op. Bleek dat men het slot van de voordeur had geforceerd. Binnen heeft men de kasten in twee kantoorruimten doorzocht. Uit een geldkistje werd een onbekend geldbedrag gestolen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de daders.