Politie Amsterdam-Amstelland

Amokmaker met vuurwapen gearresteerd

21-4-2004. Agenten arresteerden dinsdagavond in de Schinkelbuurt een 31-jarige man die helemaal uit zijn dak ging. De man liep met ontbloot bovenlijf en had kort daarvoor voorbijgangers en omstanders bedreigd.

De dienders troffen de verdachte aan met bebloede handen. Zij begrepen dat hij in een woning in de Schinkelbuurt vernielingen had aangericht waarbij hij zichzelf had verwond. Toen zij de man wilden arresteren verzette hij zich. Er moest pepperspray aan te pas komen om de man onder controle te krijgen. Later troffen agenten in de woning waar de man verbleef een vuurwapen aan. De man is ingesloten en de zaak wordt onderzocht.

---

Vechten met marktkooplui: agenten gewond

21-4-2004. Dinsdag rond het middaguur raakten twee agenten lichtgewond op de Albert Cuypmarkt, nadat de buurtregisseur een marktkoopman had gevraagd een rek te verplaatsen omdat dit het looppad blokkeerde. Hij weigerde en bedreigde de wijkagent. De koopman kreeg bijval van agressieve collega's.

Opgeroepen dienders wilden de agressieve marktkooplieden arresteren maar het verzet was groot en er ontstond een vechtpartij. De buurtregisseur en een vrouwelijke collega raakten hierbij lichtgewond. Uiteindelijk wist de politie vier mannen in de boeien te slaan.
---

Vrouw zwaargewond na val uit raam

21-4-2004. Dinsdagmiddag rond twee uur raakte een 56-jarige vrouw ernstig gewond bij een val uit een raam van een woning aan de Amsteldijk-Zuid. De vrouw was bezig met huishoudelijke werk toen het hekje waartegen zij leunde het begaf. De vrouw viel naar beneden en liep ernstig hoofdletsel op. Een toevallig passerende arts verleende eerste hulp.

---

Bellend en dronken achter het stuur
21-4-2004. Een 36-jarige automobiliste werd dinsdagnacht gesnapt toen zij op het Stadionplein met een mobiel aan het bellen was terwijl zij reed. Toen zij hiervoor een bekeuring kreeg, roken de agenten een alcohollucht. De vrouw bleek na een blaastest bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd.
21-4-2004. Op zaterdag 20 maart rond halftwaalf 's avonds werd een 74-jarige homoseksuele man in zijn woning aan de Sumatrakade beroofd.

Die avond ging opeens de deurbel. Het slachtoffer hoorde via de intercom dat ene Ricky zich meldde. Omdat de bewoner er van uitging dat het hier om een kennis ging, die hij al een jaar kende, opende hij de deur. Vrijwel direct stormden drie gemaskerde mannen de woning binnen. Het slachtoffer werd met een mes bedreigd en over zijn hele lichaam geslagen en geschopt. Daarna raakte hij bewusteloos. Toen de man weer bij zinnen kwam moest hij naar de buren kruipen omdat zijn telefoon was meegenomen. Ook een aantal bankpassen was gestolen. In het ziekenhuis bleek de man diverse ribben te hebben gebroken. Met de buitgemaakte bankpassen zijn enkele pogingen ondernomen om geld op te nemen, dit gebeurde onder meer bij een pinautomaat in het winkelcentrum Wisseloord.

Het rechercheteam van bureau Linnaeusstraat is op zoek naar getuigen of naar mensen die informatie hebben over dit misdrijf. U kunt bellen met: (020) 559 2400.

Deze zaak wordt woensdag 21 april in Ter Plaatse behandeld.
---

Taxichauffeur overvallen: dader gearresteerd

21-4-2004. De politie arresteerde gisteren een 26-jarige man die even daarvoor in de Kinkerstaat een taxichauffeur had overvallen.

De dader stapte als klant in op de taxistandplaats aan de Nieuwezijds Voorburgwal en dirigeerde de chauffeur naar Amsterdam-West. Daar aangekomen trok de man plotseling een vuurwapen, richtte dit op de chauffeur en eiste zijn portemonnee. Vervolgens loste de overvaller een schot door het voorruit. Niemand raakte hierbij gewond. Nadat het slachtoffer zijn portemonnee had afgegeven, vluchtte de dader de wagen uit. Agenten konden hem even later arresteren.