Gemeente Haarlem


21 april 2004
sector Concernstaf

107/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht

Niet bestemd voor publicatie!


Gemeente Haarlem gaat proefdraaien met piketdienst voor de media in de avonduren

Vanaf 21 april zijn de communicatieadviseurs van de concernstaf van de gemeente Haarlem 's avonds bereikbaar voor bestuurlijke persvragen.
Met de overgang van het Haarlems Dagblad van avond- naar ochtendkrant verschuiven de deadlines voor de berichten van de ochtend naar de avond.
Om de journalisten van het Haarlems Dagbad van dienst te zijn in de nieuwe situatie zullen de woordvoerders ook onder bepaalde voorwaarden 's avond bereikbaar zijn voor de pers.
De proef met de avondbereikbaarheid duurt tot het zomerreces van het college begin juli. Daarna vindt er een evaluatie plaats. Aan de hand daarvan zal bekeken worden of we deze dienst blijven bieden en in welke vorm.

Welke vragen
De piketdienst is bestemd voor bestuurlijke vragen: reactie van wethouders en burgemeester n.a.v van actuele gebeurtenissen, collegebesluiten, raads- en commissievergaderingen.
Dus geen beleidsinhoudelijke vragen waarvoor ambtenaren moeten worden geraadpleegd. Deze vragen kunnen overdag via de gebruikelijke kanalen worden gesteld.
Indien de woordvoerder zelf geen reactie kan geven op de vraag die wordt gesteld zal zij op basis van de vraag en de urgentie bepalen of het noodzakelijk en/of mogelijk is om de betreffende bestuurder die avond nog om een reactie te vragen.

Het telefoonnummer
Het nummer dat 's avonds voor de piketdienst wordt gebruikt is: 023 511 3039
Dit nummer is m.u.v. de zaterdagavond elke dag bereikbaar van 17.30 uur tot 22.00 uur.


Persuurtje en persbundel

Het tijdstip van het wekelijks persuurtje van het College van B&W verandert niet . Dit blijft voorlopig op de woensdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur.
Het streven is wel om de persbundel al dinsdagmiddag na de collegevergadering beschikbaar te hebben. Het tijdstip zal uiteraard afhangen van de duur van de vergadering.


Marie-Josè van Lent, communicatieadviseur
023-5113131/06 46215480
mjlent@haarlem.nl

---- --