Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Gemeentelijk evenementenbureau aangepast

Sittard-Geleen, 21-4-2004 - Overschrijding van het rekeningresultaat 2003 is voor college van burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen aanleiding om besluitvorming over Evenementenbeleid versneld uit te voeren. Reeds in 2002 hebben Deloitte en Touche en HP projectpromotion een onderzoek verricht om tot voorstellen en aanpassingen te komen van het gemeentelijk evenementenbeleid. In het kader van Impuls 2005 worden de werkprocessen rondom evenementen nieuw gedefinieerd en ondergebracht binnen de gemeentelijke organisatie. Middels tijdelijke bijzondere opdrachten wordt het takenpakket van de betrokken medewerkers nader aangeduid. De overschrijding op het product evenementen wordt in het kader van de behandeling van de Jaarrekening 2003 toegelicht. Voor 2004 wordt een kostendekkend programma aan evenementen uitgevoerd.

Deloitte & Touche en HP promotion waren in 2002 bezig met een onderzoek om te komen tot voorstellen en aanpassingen van het gemeentelijk evenementenbeleid. Het nieuwe college heeft bij aantreden besloten de situatie tot de algemene doorontwikkeling van de organisatie in 2005 (Impuls) te handhaven en het evenementenbeleid in 2003 te continueren op de wijze zoals door D & T aangeduid. Een overschrijding van de jaarrekening 2003 met 166.000 euro noopt tot een versneld uitvoeren van de B&W-besluiten van 16 december 2003, waarin besloten was tot ".stap voor stap verzelfstandiging door inrichting van een professioneel evenementenbureau". Tegen de achtergrond van deze financiële risico's wil het college zijn voorgenomen besluit tot verzelfstandiging nadrukkelijk heroverwegen. Dat vindt plaats in de loop van 2004.

B en W hebben verder besloten om in 2004 enkel nog die evenementen door te voeren waartoe reeds verplichtingen zijn aangegaan en waarvan duidelijk is dat het totaal aan middelenbeslag blijft binnen de grenzen van de begrotingsruimte voor 2004. Het college heeft kennis genomen van de maatregelen die in de organisatie doorgevoerd zijn om te voorkomen dat nieuwe overschrijdingen optreden. Deze maatregelen dragen het karakter van tijdelijke bijzondere opdrachten. Op deze wijze worden de medewerkers efficiënt ingezet en aangestuurd op uitvoering van het evenementenprogramma 2004. Een tweetal medewerkers wordt ingezet voor uitvoering van het aangepaste programma voor 2004; een medewerker wordt belast met ontwikkeling van stedelijk evenementenbeleid en een medewerker wordt ingezet voor versterking van de loketfunctie (vergunningen) ten behoeve van evenementen.




Gemeente Sittard-Geleen