Raad van State houdt bouwvergunning AZ voetbalstadion in stand
Bron: Projectbureau Bistro Utrecht

Datum actualiteit: 21-04-2004

De Raad van State heeft vandaag in hoger beroep de uitspraak van de rechtbank Alkmaar over de vergunning voor de bouw van het AZ-voetbalstadion in Alkmaar vernietigd. De rechtbank verklaarde op 10 oktober 2003 het beroep van bedrijven- en winkeliersverenigingen tegen de afgifte van de bouwvergunning gegrond.
Volgens de Raad van State zorgt de aan de vergunning verbonden voorwaarde dat de te bouwen winkelruimte als thema's sport, vrije tijd en recreatie heeft, er voor dat de bestaande winkelvoorzieningen in Alkmaar niet worden aangetast.
De Raad van State wijst er verder op dat het college van B&W voldoende rekening heeft gehouden met het rijksbeleid en dat de bouw van het stadion met winkelruimte niet in strijd is met het provinciaal en gemeentelijk beleid.
Het onderzoek van de Europese Commissie naar de overeenkomst die de gemeente Alkmaar en AZ hebben gesloten over de grondtransactie voor het bestaande en het nieuwe stadion staat los van de verleende vrijstelling en bouwvergunning. (Zie ook uitspraak Gerechtshof Amsterdam: 'AO6912')

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AO7997

Zie het origineel