1e persbericht van woensdag 21 april 2004

Eindhoven 21-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten van handel in verdovende middelen aangehouden

Naar aanleiding van overlastmeldingen is de politie dinsdag twee woningen aan de Dadelstraat en De Kulder binnengevallen. Het vermoeden bestaat dat vanuit deze panden gehandeld wordt in verdovende middelen. In de woning aan de Dadelstraat is dinsdag rond 20.45 uur een 41-jarige bewoonster aangehouden. In het pand werden ruim 130 gram softdrugs, traangas, een gram cocaïne en spullen om drugs te verwerken aangetroffen. In de woning aan de Kulder werden geen verdovende middelen gevonden. De 53-jarige bewoner van het pand werd dinsdagavond op de John F. Kennedylaan aangehouden door de politie. Tijdens de fouillering trof de politie bij de man 15 XTC-pillen aan. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Karel de Grotelaan is woensdag rond 1.10 uur een 29-jarige automobilist uit Veldhoven betrapt op het rijden met teveel drank op. Bij de man werd een promillage van ruim 1,55 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanhoudingen na ernstige mishandeling

Na een mishandeling zijn dinsdagavond vier Eindhovenaren (15, 19, 20 en 21 jaar oud) aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 20-jarige man uit Veldhoven. Hij werd dinsdagavond kort na 20.00 uur gewond gevonden op de Ruwenberg in Eindhoven. Hij zou daar zijn geslagen, waarna er een fiets op zijn hoofd zou zijn gegooid. De man is ter plaatse door ambulance-personeel behandeld en met hoofdletsel naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Zijn toestand is inmiddels stabiel. Op basis van getuigenverklaringen en onderzoek heeft de politie de vier Eindhovenaren opgepakt. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Helmond: Snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles in Helmond zijn dinsdag 239 overtredingen geconstateerd. Op de Aarle Rixtelseweg reden tussen 15.30 en 18.00 uur 98 mensen harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid van de 1504 passanten was 115 km/u. Van 19.40 tot 21.20 uur werden op de Brandevoortse Dreef 468 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 141 harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was daar 116 km/u.

Best: Verdachten van winkeldiefstal aangehouden

In een winkel aan de Brem zijn dinsdagmiddag rond 16.15 uur een 25-jarige vrouw en een 39-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Zij werden op heterdaad betrapt toen zij een onderbroek uit de winkel weg wilden nemen. Zij worden ook verdacht van het wegnemen van een suède jas en tien computerspelletjes op 7 april jl. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Maarheeze: Gewonden bij verkeersongeluk

Op de A2, ter hoogte van hectometerpaal 180, zijn woensdagochtend rond
1.00 uur twee autos betrokken geraakt bij een ongeluk. Het voertuig van een 61-jarige man uit Son werd in de berm tegen een boom aangetroffen. De man zat bekneld in de auto en is door de brandweer bevrijd. De auto van een 47-jarige inwoner van Valkenswaard lag op zijn kop in de berm. De man uit Son is met een gebroken rib en duim naar het ziekenhuis in Weert overgebracht. De 27-jarige vrouw van de bestuurder uit Valkenswaard is met een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis in Geldrop. De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht door de politie.

Oost West en Middelbeers: Woninginbraken

In twee woningen in Oost West en Middelbeers is dinsdag tussen 8.00 en 19.00 uur ingebroken. In de Putstraat kwam de dader binnen door een achterdeur open te breken. In de woning werden diverse kasten doorzocht. Het is vooralsnog onduidelijk wat weggenomen is. In een woning met aangrenzend een winkel aan de Margrietstraat werd een voordeur opengebroken. Hier werden kleingeld en een horloge weggenomen.