Partij van de Arbeid


Den Haag, 21 april 2004


Vragen van het lid Verbeet (PvdA) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


* Bent u op de hoogte van het feit dat het Nederlands voetbalelftal voor doven zich dit weekeinde overtuigend heeft weten te plaatsen voor de Deaflympics in Melbourne in 2005, maar dat het elftal wegens geldgebrek moet afzien van deelname en dat dit waarschijnlijk ook geldt voor twee boogschutters die zich hebben geplaatst? Wat vindt u hiervan? (1)


* Bent u bereid om te bevorderen dat de geplaatste sporters alsnog kunnen afreizen naar de Deaflympics? Zo ja, op welke wijze? Zo nee, waarom niet?


* Bent u met mij van mening dat het thuisblijven van de sporters deels een gevolg is van de forse bezuinigingen op de sport, waarbij de gehandicaptensport niet is ontzien? Zo nee, waarom niet?


* Hoe verhoudt het thuisblijven van de dove sporters zich tot het regeerakkoord, waarin staat dat de overheid in het bijzonder ook de gehandicaptensport, waar nodig, zal ondersteunen?


* Bent u op de hoogte van het feit dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de Deaflympics wel erkent als topsportevenement, maar het Nationaal Olympisch Comité (NOC) niet? Wat vindt u hiervan? Bent u bereid te bevorderen dat ook het NOC het evenement als topsportevenement erkent?


(1) De Telegraaf, 21 april 2004.