Gemeente Heusden


Wethouder Groenestein benoemd in Commissie Informatiebeleid VNG 21-4-2004
Wethouder drs. P.R. Groenestein van de gemeente Heusden is onlangs benoemd als lid van de Commissie Informatiebeleid van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Hij zal daar de belangen behartigen van de Brabantse gemeenten op het gebied van automatisering en informatisering.

De VNG en de minister van Grote Steden- en Integratiebeleid constateerden dat de afgelopen jaren duidelijk voortgang is geboekt in het realiseren van een elektronische overheid. Zo hebben de meeste gemeenten een website waarop in toenemende mate digitale dienstverlening mogelijk is. Volgens de VNG en het ministerie is het moment bereikt waarop een grootschalige implementatie niet zonder een gezamenlijke regie totstand kan komen. Die regiefunctie heeft tot doel de bestuurlijke ambities rond digitale dienstverlening en samenwerking op dit punt te verwezenlijken.

De VNG en de minister stellen bovendien vast dat zowel op rijks- als gemeentelijk niveau behoefte is aan een platform voor afstemming van bestuurlijke ambities op het gebied van ICT en de gevolgen hiervan voor de bedrijfsvoering van de lokale overheid. Ook wordt vastgesteld dat de implementatie in informatiessytemen van nieuwe wet- en regelgeving afgestemd moet worden met de algemene bestuurlijke ambities rond ICT. Tot slot spelen kennisdeling en kennisvermeerdering een belangrijke rol.

De Commissie Informatiebeleid van de VNG zal adviseren op het terrein van de ontwikkeling van ICT en digitale dienstverlening bij de lokale overheid. De heer Groenestein is in de commissie benoemd gezien zijn (bestuurlijke) ervaring met betrekking tot de ontwikkeling van ICT binnen de gemeente Heusden. De overige commissieleden vanuit de provinicie Noord-Brabant zijn: drs. J.P.M.M. Hendrikx (burgemeester van Baarle-Nassau), drs. A.M. Demmers-van der Geest (burgemeester van Best), W.G.J. Claassen (wethouder in Eindhoven) en mr. M.J.H. Marijnen (burgemeester van Roosendaal).