Politie Friesland

Politieberichten van 21/04 (07.00 uur en 13.00 uur)

Fryslân 21-04-2004 - Voor meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, via telefoonnummer (0900) 88 44.

Noardburgum: aanrijding met letsel
Bij een aanrijding aan de Zomerweg is dinsdag rond 19.00 uur een 37-jarige fietsster uit Noardburgum gewond geraakt. De vrouw reed op de Dokter Ypeylaan en wilde de Zomerweg oversteken. Op dat moment reed een 20-jarige automobiliste uit Jistrum op de Zomerweg in de richting van de Kloosterlaan. Op de kruising met de Ypeylaan kwam zij tot stilstand sloeg linksaf de Zomerweg in en zag op het laatste moment de fietsster. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietsster probeerde een val te voorkomen en liep daardoor letsel op aan haar enkel. Ze is per ambulance naar het MCL-Zuid gebracht.

Ouwsterhaule: dodelijke aanrijding
Woensdagnacht is een 79-jarige inwoner van Nijeholtwolde overleden aan verwondingen ten gevolge van een aanrijding. Deze aanrijding vond dinsdag rond 19.15 uur plaats aan de Meerweg. Een 44-jarige vrachtwagenbestuurder uit Rotsterhaule reed op de Heerenweg ter hoogte van de kruising met de Meerweg. Op datzelfde moment reed de 79-jarige fietser op de Meerweg en die wilde linksaf slaan om de Heerenweg in te rijden. Hierbij zag de fietser de vrachtwagen over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond. Bij deze aanrijding raakte de fietser gewond. Later in de nacht is het slachtoffer in het ziekenhuis in Heerenveen overleden aan zijn verwondingen.

Sneek: rijden onder invloed
De politie heeft woensdag rond 01.30 uur een 61-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 265 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur. Tegen de verdachte is proces verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: getuigenoproep na beroving
Dinsdag om 13.20 uur nam een 39-jarige vrouwelijke taxichauffeur een klant mee vanaf het NS-station. De klant wilde naar de Bonke Vaart. De route ging via de Stationsweg, Zuiderplein, Nieuwe Weg, Oosterkade, Hoeksterend, Groningerstraatweg en de parallelweg aan de Bonke Vaart. Op een afgelegen plek aangekomen bedreigt de man de vrouw met een pistool. Hierop geeft de vrouw de man haar geld. Vervolgens bindt de man de handen van de vrouw vast en hij zet haar op de bijrijderstoel. De man gaat zelf rijden, met de vrouw naast zich. Hij rijdt, waarschijnlijk, via de Groningerstraatweg, Gerbrandyweg,
Vrijheidswijk, Rengerslaan, Spanjaardslaan en Groeneweg naar het Oldehoofsterkerkhof. Hier gaat de man er vandoor, de vrouw bevrijdt zich en schakelt de politie in. Deze is snel ter plaatse, maar de verdachte is gevlogen. De technische recherche heeft de auto onderzocht op sporen. Het signalement van de verdachte luidt: 25 - 30 jaar, donker gekleed, hij droeg een zonnebril en heeft een licht getinte huidskleur. Mensen die de taxi hebben zien rijden of iets hebben gezien dat de politie verder kan helpen bij het oplossen van deze zaak wordt verzocht contact op te nemen met het algemene nummer van de politie Fryslân (0900) 8844.