Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


21 april 2004


Brummen - Fietsers botsen


Twee fietsers zijn dinsdagmiddag rond 14.25 uur tegen elkaar gebotst. Een 13 jarige jongen uit Brummen fietste over het fietspad aan de Zutphensestraat vanaf de Kwazenboschweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een 43 jarige fietser uit Doetinchem. De jongen kwam op de helft van de Doetinchemmer terecht en hierdoor botsten zij tegen elkaar. De 43 jarige had last van zijn nek en hoofd en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De 13 jarige bleef ongedeerd.


Brummen - autobestuurder bedreigt jongelui


De politie is op zoek naar een nog onbekende automobilist die dinsdagmorgen rond 07.45 uur een 12 jarige jongen op een fiets beetpakte en bedreigde. De knaap fietste naast een vriendje en daarachter fietste nog een derde jongen op het fietspad van de Zutphensestraat. Toen de fietstassen van de twee naast elkaar rijdende jongens bijna tegen elkaar aankwamen, gaf de 12 jarige met zijn voet een duw tegen de fiets van zijn maatje, waarna men verder fietste. Vrijwel direct daarop, ter hoogte van meubelzaak Verry, stopte een grijze Fiat Bravo. De kalende bestuurder stapte uit en greep de jongen vast en bedreigde hem, waarna hij verder reed..


Lochem - Reeks autoinbraken


In de nacht van maandag op dinsdag werd in zeker negen auto's ingebroken. Dit gebeurde aan de Graaf Janlaan, Graaf Lodewijklaan, Prins Constantijnlaan, Louise de Colignylaan, Prins Frisolaan en de Albert Hahnweg. Weggenomen werden de radio cd-spelers. Van de auto's werd het slot vernield.


Zutphen - Auto in brand


Op de Nieuwe Ijsselbrug stond dinsdagmiddag rond 12.55 uur de auto van een 24 jarige inwoonster uit Velp in brand. De brandweer heeft de brand geblust. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting. De 24 jarige bleef ongedeerd.


Laren - Detector kwijt


Een 46 jarige automobilist uit Borculo moest dinsdagmorgen rond 08.55 uur de radardetector inleveren. De man reed over de Deventerweg en door agenten werd gezien dat de man een radardetector in zijn auto had. De 46 jarige kan een boete tegemoet zien.


Brummen - Snelle bromfietsen


Dinsdagmiddag reden twee 17 jarige bromfietsers Brummen wel erg hard over de Zutphensestraat. De bromfietsen reden in elk geval harder dan 70 km/u en is hier 50 km/u toegestaan. De bromfietsen zijn voor technische controle in beslag genomen.


Zutphen - Controles


Dinsdagmorgen werd aan de Houtwal een verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn de volgende bekeuringen gevallen: 10x niet dragen autogordel, 1x gladde band, 1x reminrichting niet in orde en 1x geen kentekenplaat.


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58


---- --