Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


21 april 2004


Apeldoorn - Auto tegen gevel


Een 38 jarige automobiliste uit Vaassen is gisterenmiddag rond 14.35 uur met haar auto tegen de gevel van een woning gebotst. Op de kruising Reigersweg / 1e Wormenseweg gaf een 85 jarige automobiliste uit Apeldoorn geen voorrang aan de Vaassense. Door de klap kwam de auto van de 38 jarige tegen de gevel van een woning aan de 1e Wormenseweg tot stilstand. Van de woning werd een stuk vensterbank weggeslagen. Ook de auto van de 85 jarige kwam tegen een woning terecht. Hier werd de gehele gevel van de woning naar binnen gedrukt. De gevel was volgens de brandweer dusdanig ontzet dat de 1e Wormenseweg afgezet moet worden totdat de woning gestut zou zijn. Het huis stond leeg omdat de bewoners pas verhuisd waren. Er raakte niemand gewond.


Apeldoorn - Jongen gebruikt mes bij onenigheid


De politie onderzoekt een onenigheid tussen enkele jongelui, waarbij één van hen met een mes heeft geprobeerd te ander te verwonden. Het incident deed zich dinsdagmiddag (20/4) tussen 15.00 en 16.00 uur voor nabij het speelveldje aan het Schepenenveld in Apeldoorn. Een 16 jarige jongen uit Apeldoorn kreeg onenigheid met een onbekende jongen toen een voetbal waarmee hij speelde de weg oprolde. Terwijl ze elkaar even stevig vast hadden, werd de 16 jarige in zijn hand gebeten. Na het incident kwam de onbekend jongen met enkel andere jongens terug en wilde opnieuw met de 16 jarige een gevecht aangaan. Hierbij probeerde hij zijn opponent met een mes te steken. Door weg te stappen, werd de jongen niet geraakt. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844


Apeldoorn - Diefstal auto


Dinsdagavond werd rond 22.00 uur ingebroken bij een garagebedrijf aan de Stadhoudersmolenweg. Om op het terrein te komen werd een hek vernield. Uit de showroom werd een zilvergrijze metallic Audi S4 zonder kentekenplaten weggenomen. Tevens werden vier auto's verplaatst, waarvan men de ruiten vernielde . Om in de showroom te komen werd een deur vernield. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Apeldoorn - Diefstal koikarpers


Bij een tuincentrum aan de Kleinzorg werden dinsdag tussen 08.40 en 09.00 twee koikarpers met een totale waarde van 120 Euro weggenomen. Er werd een gat in het gaas gemaakt, waarna men op het terrein kon komen.


Apeldoorn - Veiligheidscontrole


Dinsdagmorgen werd in verband met de verkeersveiligheid de snelheid gecontroleerd op de Deventerstraat. Van de 1983 gecontroleerde voertuigen reden 64 bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.
Dinsdagmorgen werd ook gecontroleerd in Uddel aan de Elspeterweg. Hier reden 64 van de 676 gecontroleerde bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u.


Apeldoorn - Fout parkeren


Dinsdagavond werd door de parkeerpolitie rondom uit het uitgaanscentrum in de binnenstad gecontroleerd. Er werden 12 bonnen uitgeschreven.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --