Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


21 april 2004


Hattemerbroek - vier mannen ingesloten na vernieling horecazaak


De politie heeft dinsdagmorgen vier mannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging in een horecazaak aan de Vogelzangveldweg in Hattemerbroek. De verdachten, zijn 17, 19 en 43 jaar oud en afkomstig uit Wezep. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het viertal was zaterdagavond rond 20.45 uur als bezoeker in de zaak aanwezig toen er om nog onduidelijke redenen onenigheid ontstond met de eigenaar. Er werd met bierflesjes en barkrukken gesmeten. Hoe groot de schade is, is nog niet vastgesteld. De politie maakt proces-verbaal op.


Elburg - Winkeldiefstal


Een27 jarige inwoonster uit Ederveen werd dinsdagmorgen aangehouden door een medewerkster van een drogisterij aan de Vischpoortstraat. De verdachte werd herkend omdat zij een dag eerder goederen had weggenomen zonder te betalen. De diefstal was op video vastgelegd. De verdachte werd door de politie voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat zij in haar tas een truitje had dat daarvoor was weggenomen bij een winkel in Elburg. De vrouw bekende ook al eens eerder bij de drogisterij goederen te hebben weggenomen. Haar werd een boete opgelegd van 200,- Euro.


't Harde - politie waarschuwt voor elektro-stepjes


De politie heeft dinsdagmiddag twee jongens in 't Harde gewaarschuwd voor het rijden met een elektro-step op de Larixweg. Het betreft de allerlaatste waarschuwing. Bij de volgende keer zal de politie bekeurend optreden en worden de steps in beslag genomen. Elektro-steps zijn over het algemeen niet van een goedgekeurd merk en type. Zouden de steps wel zijn goedgekeurd, dan zouden de jongelui 16 jaar moeten zijn en ook een bromfietscertificaat moeten hebben en verder dienen de steps ook verzekerd zijn.


Ook zijn er nog motorsteps in de handel. Ook hiervoor geldt; goedgekeurd merk en type, bestuurders 16 jaar, in bezit certificaat en de step moet verzekerd zijn.


'T Harde - Geen gestolen fietsen


De politie heeft dinsdag met assistentie van de stadswachten Harderwijk de geparkeerde fietsen bij het NS station in 'T Harde gecontroleerd op eventueel gestolen exemplaren. Met behulp van een zakcomputer, waarin de gestolen fietsen staan vermeld, werd de controle uitgevoerd. Er werden geen gestolen fietsen aangetroffen. De controles zullen worden herhaald.


Heerde - Verduistering


Dinsdag werd een 32 jarige man uit Zwolle aangehouden terzake verduistering. De verdachte was in dienst als taxichauffeur, maar droeg zijn geld niet af aan zijn baas in Heerde. De man is ontslagen. De politie maakt proces verbaal op.


Ermelo - Opwaarderen via bankrekening ex-vriend


De politie maakte proces verbaal op tegen een 16 jarig meisje uit Breda. Ze waardeerde het beltegoed van haar mobieltje op ter waarde van 250,- Euro vanaf de bankrekening van haar ex-vriendje, een 20 jarige jongen uit Ermelo. De twee hadden vorig jaar een tijdje verkering, waarbij het meisje in bezit was gekomen van het banknummer en pincode.


Ermelo - Motorsurveillance


Dinsdag werd gesurveilleerd op de motor. Hierbij werden de volgende bekeuringen opgemaakt: 2x niet dragen helm, 2x niet handsfree bellen en 1x parkeren op de fietsstrook. De bromfiets van een 17 jarige jongen uit Ermelo bleek bij test op de rollertestbank een te hoge constructiesnelheid te hebben. Hij wordt hiervoor bekeurd.
Aan kinderen achter in de auto werden gordeldiertjes uitgedeeld omdat ze keurig in de gordels zaten.


Harderwijk - Batterijen weggenomen


Een 19 jarige inwoonster uit Lochem werd dinsdag rond 15.30 uur betrapt in een winkel aan de Deventerweg. Ze had 28 pakjes batterijen in haar tas zitten en wilde zonder betalen de winkel uit lopen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Harderwijk - Gordelcontrole


Dinsdagmiddag werd een controle gehouden op de Wittenhagen gericht op gordel (met name kinderen achterin). Agenten hebben geen gordeldier kunnen uitdelen. Wel werd er bekeurd: 2x kinderen zonder gordel achterin en 9x bestuurder of passagier zonder gordel voorin.


Elspeet - Radarverklikker


Door het team verkeershandhaving werd dinsdag rond 19.55 uur een 19 jarige automobilist uit Uddel bekeurd. De jongeman werd bekeurd voor niet handsfree bellen en omdat hij een in werking zijnde radarverklikker in zijn auto had.


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --