Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


21 april 2004


Zelhem - Bromfiets botst tegen fietser


Dinsdagmorgen rond 08.46 uur is een 16 jarige bromfietser uit Ruurlo tegen een 14 jarige fietser gebotst. Beiden reden op de Doetinchemseweg. De bromfietser had, waarschijnlijk door de lage zon, de fietser niet gezien en was tegen hem aangereden. De 16 jarige kwam hierdoor ten val en werd overgebracht naar het ziekenhuis met letsel aan zijn been. De fietser had wat schaafwonden.


Doetinchem - Poging winkeldiefstal


Dinsdagmiddag hebben omstreeks 15.40 uur vier personen getracht cosmetica weg te nemen uit een winkel aan de Hamburgerstraat. De vier, twee mannen en twee vrouwen uit Polen, hadden een winkelmandje volgeladen met cosmetica en wilden zonder betalen de winkel verlaten. Toen zij doorhadden dat ze in de gaten werden gehouden, lieten ze de mand achter en ging er vandoor. Door winkelpersoneel kon een signalement gegeven worden, waarna agenten de vier konden worden aangehouden in de buurt van het politiebureau. Ze werden overgedragen aan de vreemdelingendienst,


Winterswijk - Fietsster gewond na aanrijding


Een 13 jarig meisje uit Winterswijk raakte dinsdag rond 16.35 uur gewond na een aanrijding. Het meisje fietste over het fietspad van de Misterweg en kwam vanaf de Dennendijk. Zij verleende op het kruispunt met de Rondweg geen voorrang aan een 37 jarige automobilist uit Aalten. Deze kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Doetinchem - Inbraak in auto


Afgelopen nacht werd ingebroken in een auto. Deze stond geparkeerd aan de Lorentzlaan. Uit de auto werden onder andere kentekenbewijzen en de radio weggenomen. Er werd een ruit vernield.


Drempt - Auto vernield


Afgelopen nacht werd de auto van een 22 jarige bewoner aan de Molenweg vernield. Er werd een brok asfalt op de auto gegooid. Hierdoor is schade ontstaan aan de spoiler.


Winterswijk - Controle


Dinsdag werd gecontroleerd in Winterswijk en omgeving. De volgende bekeuringen zijn gevallen: 1x niet handsfree bellen en 2x te hard rijden op de 80 km weg. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/u.


Ulft - Snelheidscontrole


Werd dinsdagmiddag gecontroleerd met de laser op de Ettenseweg. Dit is een 50 km weg. Er reden drie bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.


Doetinchem - Verkeerscontrole


Werd dinsdagmiddag gecontroleerd aan de Liemersweg. Hierbij zijn de volgende bekeuringen gevallen: 13x te hoge snelheid - hoogst gemeten 82 km (50 km is toegestaan), 1x voeren verkeerde kentekenplaten en 7x niet dragen autogordel.


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --