Politie Zaanstreek-waterland


21-APR-04
LOC: WESTZAAN

Stoffelijk overschot van vermiste man gevonden

In het natuurgebied De Reef in Westzaan werd gisteren aan het eind van de middag een stoffelijk overschot aangetroffen. Sectie later op de avond wees uit dat het hier vermoedelijk gaat om de vermiste Lesley Cortenbach. Hij is vermoedelijk door misdrijf om het leven gekomen.
De zaak kwam aan het rollen toen in februari 2004 concrete informatie binnen kwam bij de centrale recherche van de politie Zaanstreek - Waterland, met betrekking tot de verdwijning van de man. Er werd meteen een onderzoek ingesteld, waarbij het vermoeden van betrokkenheid van de drie, inmiddels aangehouden verdachten, naar voren kwam. Op aanwijzing van één van hen werd het stoffelijk overschot gevonden. Op welke wijze de verdachten bij de dood van Cortenbach betrokken zijn, wordt onderzocht. Hoe de man om het leven is gekomen, is nog niet met zekerheid vastgesteld. Dat wordt bij het NFI in Rijswijk onderzocht. De verdachten zullen morgen aan de officier van justitie worden voorgeleid. Het onderzoek duurt voort.
De politie verzoekt een ieder, die nog niet door de politie werd gehoord en die nadere informatie rond de verdwijning van Lesley Cortenbach kan verstrekken, contact op te nemen met de centrale recherche via 0900-8844.
Het politiewijkteam van Assendelft/Westzaan deed, naar aanleiding van geruchten, al eerder onderzoek naar de verdwijning van de man. Dat heeft toen niet tot concrete informatie geleid.

17:14 20-APR-04
LOC: PURMEREND, KRUISING EDISONWEG MET DE BELLSTRAAT

Snorfietser gewond na voorrangsfout

Een 18-jarige snorfietser uit Edam werd met een hoofdwond naar het Waterland ziekenhuis gebracht na een voorrangsfout. De Edammer reed vanaf een fietspad de Edisonweg op en gaf daarbij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto, bestuurd door een 32-jarige automobilist uit Purmerend. Daarop ontstond een aanrijding, waarbij de snorfietser met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto sloeg. Nadat de hoofdwond in het ziekenhuis was gehecht, mocht de jongen weer naar huis. Zijn snorfiets werd totaal vernield. De auto werd een de voorzijde beschadigd en kreeg een kapot voorruit.

03:09 21-APR-04
LOC: MONNICKENDAM, AVEGAAR

Auto weg na woninginbraak

Na een woninginbraak werd onder andere de auto van de bewoners gestolen. De inbraak werd in het begin van de nacht gepleegd. Men kwam de woning binnen door het slot van de voordeur af te breken. De hele benedenverdieping werd doorzocht. De sleutels van de auto werden uit een jas in de hal gestolen. Verder nam men nog een laptop, twee mobiele telefoons en een portemonnee weg. De bewoners hebben niets van de inbraak gemerkt. Zij werden door buren gewaarschuwd, dat hun voordeur open stond.

08:09 21-APR-04
LOC: PURMEREND, GANGESLAAN

Vrouw gewond na aanrijding

Een 37-jarige vrouw uit Purmerend werd met verwondingen in haar gezicht naar het Waterland ziekenhuis gebracht na een aanrijding met een personenauto. Een 43-jarige automobiliste uit Purmerend reed uit parkeerstand weg en had daarbij de vrouw op haar bromfiets over het hoofd gezien. Daarop volgde een aanrijding waarbij de bromfietsster met haar gezicht op de grond viel. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.


21-APR-04
LOC: PURMEREND, WATERLANDLAAN

Fietsenkijkdag verplaatst

In verband met bevrijdingsdag is de fietsenkijkdag op het politiebureau aan de Waterlandlaan verplaatst. De kijkdag is altijd op de eerste woensdag in de maand, maar in mei valt dat op bevrijdingsdag. Daarom wordt de kijkdag van 5 mei verplaatst naar woensdag, 12 mei.
Iedereen die zijn fiets kwijt is en daarvan aangifte heeft gedaan bij de politie kan op die dag tussen 16.00 en 18.00 uur komen kijken of zijn of haar fiets tussen de door de politie gevonden fietsen staat. De aangifte dient te worden meegenomen.


---- --