Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuwe folder leerlingenvervoer nu downloadbaar

Als ouder of verzorger zorgt u vaak zelf voor het vervoer van uw kinderen naar school. Meestal levert dat geen problemen op, omdat de school op loop- of fietsafstand van de woning ligt of omdat uw kind zelfstandig naar school kan gaan.

Er kunnen echter situaties zijn, waarin dit niet mogelijk is. Bijvoorbeeld omdat uw kind een handicap heeft of omdat de school op flinke afstand van huis ligt. In dit soort situaties kunt u eventueel in aanmerking komen voor leerlingenvervoer.

De regels voor leerlingenvervoer zijn vastgelegd in de verordening Leerlingenvervoer. Er zijn verschillende vormen van leerlingenvervoer. In de folder leerlingenvervoer kunt u lezen of uw kind in aanmerking komt voor leerlingenvervoer en staat informatie over de soorten vervoer. U kunt de folder downloaden of aanvragen in het gemeentehuis. Wilt u de folder nu downloaden, klik dan hier op leerlingenvervoer.

Voor meer informatie en voor het aanvraagformulier leerlingenvervoer kunt u het best kijken bij Leerlingenvervoer in het Digitaal loket op deze website. Wilt u nu naar Leerlingenvervoer in het Digitaal loket, klik dan hier op Leerlingenvervoer.

Let u wel op: de regels voor leerlingenvervoer zijn ingewikkeld. Elke aanvraag wordt beoordeeld naar de mogelijkheden van het kind, de begeleidingsmogelijkheden (bijvoorbeeld door één van de ouders), de gezinssamenstelling, de afstand tot de school, de reistijd, enzovoort.

Het is goed mogelijk dat u na het lezen van deze folder nog vragen heeft. U kunt daarvoor contact opnemen met de unit Onderwijs en arbeidsmarktbeleid van de gemeente Capelle aan den IJssel, telefoon 010-284 83 65.