| Zoetermeer, 21 april 2004 |
Akkoord CAO-OMO
Werkgever betaalt twee jaar vakbondscontributie

Vakbondsleden krijgen gedurende twee jaar hun vakbondscontributie volledig vergoed door de werkgever. Dat is een van de uitkomsten van het onderhandelaarsakkoord dat de Onderwijsbond CNV samen met andere bonden heeft gesloten met het schoolbestuur OMO.

Volgende week woensdag nemen de leden een besluit over de verlenging van hun cao 2004- 2005 waarin o.a. deze afspraak is opgenomen. Alle werknemers bij het schoolbestuur OMO hebben in augustus 2004 recht op een eenmalige uitkering van 12% van het maandsalaris. Wie lid is van de Onderwijsbond CNV of een van de andere bonden die partij zijn in de OMO-cao kan in plaats daarvan echter ook kiezen voor de veel gunstiger regeling dat OMO twee jaar de contributie betaalt. Vakbondsleden krijgen zo een aantrekkelijk extraatje dat kan oplopen tot een paar honderd euro netto.

De Onderwijsbond CNV ziet de gemaakte afspraak als een duidelijk signaal van betrokken werkgever OMO en werknemers van het belang en nut van het vakbondslidmaatschap.

Verder is onder meer afgesproken dat de vergoedingen voor dienstreizen met de eigen auto bij OMO verhoogd worden van 28 en 20 cent per kilometer naar 31 en 24 cent. Voor onderwijs ondersteunend personeel wordt de extra "einde schooljaaruitkering " die bij OMO bestaat verhoogd van 454 euro naar 500 euro. Oop'ers met leerlinggebonden taken krijgen een nieuw taakbeleid met in de praktijk evenveel vakantieweken als leraren. De OMO-cao valt formeel onder de landelijke CAO-voortgezet onderwijs, maar daarbinnen maakt OMO gebruik van de mogelijkheid om per bestuur eigen afspraken te maken. PvdA-plan vmbo: Optimale samenwerking tussen vmbo en roc?s noodzakelijk 5 april 2004