Dienstenbond CNV

CAO-overleg Atos Origin, 2e ronde
21-04-2004

Zoals u weet, zijn de onderhandelingen over de CAO 2004 begonnen. In het eerste overleg zijn de voorstellenbrieven toegelicht. Na deze ronde heeft de CNV Dienstenbond, samen met FNV en Unie, een rondje land gemaakt langs 5 vestigingen waar we de stand van zaken hebben besproken. De aanwezigen steunden ons streven om het CAO-overleg uit te breiden met echte loononderhandelingen.

Op 19 april jl. heeft de tweede overlegronde plaatsgevonden. De directie van Atos Origin blijkt sterk te hechten aan de huidige scheiding van CAO-onderhandelingen en loonoverleg (septemberoverleg), terwijl aan werknemerskant een volledig CAO-overleg zeer hoog op het wensenlijstje staat. Er wordt nu getracht om tot alternatieve oplossingen te komen waarin beide kanten zich kunnen vinden. Of dit lukt, is verre van zeker. Van ons uit gezien, dient er wat te veranderen aan de manier waarop iemands loonsverhoging (of niet) wordt vastgesteld en aan hoe zeker iemand van zijn of haar toekomstige loonontwikkeling is.

We praten dus nog en beide kanten streven naar een aanvaardbare oplossing. De opvattingen over een goede CAO en goed CAO-overleg liggen echter wel flink uit elkaar.

Ondernemingsraad en OC-verkiezingen
In mei vinden de OR-verkiezingen plaats. De samenstelling van de Ondernemingsraad bij Atos Origin is ook van groot belang voor de CAO-onderhandelingen. De Ondernemingsraad zit namelijk als CAO-partij om tafel en een goede CNV-vertegenwoordiging in de OR is daarom ook van belang. Stem op een geestverwant, stem dus op de CNV-kandidaat!

In mei wordt verder onderhandeld. Zodra er meer duidelijkheid is, ontvangt u daarvan bericht.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf. Dat kan per mail w.burggraaf@cnvdibo.nl of per telefoon (055)5772640