Eemland zuid, 15.45 uur

Utrecht 21-04-2004 - Nieuwsbericht district Eemland zuid

Straatrovers aangehouden
AMERSFOORT - De politie heeft de afgelopen weken 4 jongens aangehouden in de leeftijd van 15 tot 20 jaar uit die ervan verdacht worden verantwoordelijk te zijn voor het plegen van dertien gewelddadige straatroven en voor het leksteken van tientallen autobanden. Drie van de verdachten zijn afkomstig uit Amersfoort en één komt uit Den Dolder.

Dinsdag 27 januari werd een meisje dat op haar fiets over de Hoolensteeg reed, hardhandig van haar mobiele telefoon beroofd. Twee jongens gingen er vervolgens met de scooter vandoor. De politie is naar aanleiding van deze diefstal een onderzoek gestart, waarbij is achterhaald wie de gestolen telefoon in zijn bezit had. Op 23 maart kon een 15-jarige Amersfoorter worden aangehouden.

Verhoor van deze verdachte en vervolgonderzoek hebben geleid tot de aanhouding van drie medeverdachten. In de maanden januari tot en met maart dit jaar zouden zij betrokken zijn geweest bij meerdere straatroven. Deze grove berovingen vonden overal in Amersfoort plaats en waren bijna altijd gericht op meisjes die zichtbaar een mobiel of een tas bij zich hadden.

Uiteindelijk hebben de aanhoudingen tevens geleid tot de oplossing van tientallen lek gestoken autobanden. In de nacht van zaterdag 28 februari op zondag 29 februari werden tientallen autobezitters in Amersfoort de dupe van de bandenprikkers en dit leidde tot veel commotie.

De vier verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten in voorlopige hechtenis.