Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


21 april 2004


Onderwerp: jongeren verdacht van inbraken in sportkantines.


Met de aanhouding van een vijftal jongens (16-17) uit de gemeente Borculo verwacht de politie uit die plaats een vijftiental inbraken in sportkantines te hebben opgelost. Bij de inbraken ging het voornamelijk om geld, snoep en frisdrank. De jongens zijn na verhoor op last van de officier van justitie in vrijheid gesteld.


De politie Borculo heeft de afgelopen weken vijf jongens op het politiebureau verhoord die verdacht worden van inbraak en heling van geld, snoep en frisdrank. Deze spullen werden buitgemaakt bij inbraken in sportkantines van onder meer voetbal-, tennis- en touwtrek-verenigingen in Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo.
De verdachten forceerden de ene keer de toegangsdeur en in andere gevallen kwam men binnen door een raam te vernielen.


Van de vijf jongens worden er vier verdacht van het feit, dat zij in wisselende samenstelling de inbraken hebben gepleegd. Twee van hen (16 en 17) hebben de meeste feiten op hun geweten en één wordt verdacht van heling van het snoepgoed.


De politie Borculo kwam de verdachten eind maart op het spoor en heeft de afgelopen periode het onderzoek verricht. In sommige gevallen werden zelfs inbraken "opgebiecht", waar de politie geen aangifte van had. De politie adviseert benadeelden van inbraken dan ook om altijd aangifte te doen.


Ook bleken zij twee fietsen in Gelselaar te hebben gestolen en deze zijn later terug-gevonden.


De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.


Einde bericht



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


21 april 2004


Onderwerp: gordelcontrole bij basisscholen


Voor de kinderen die in de gordel zitten is het presentje van Goochem het gordeldier heel leuk, maar het gaat om de veiligheid van deze kids en hun ouders. Dit is de reden voor de politie om in de gemeenten Bergh en Wehl in de maanden mei en juni gordelcontroles bij de plaatselijke basisscholen te houden.


De politie wil met deze actie ouders bewust maken van het belang van de autogordel voor hun kinderen zowel voor- als achterin de auto. De risico's bij aanrijdingen worden vaak onderschat en dat kleine stukje naar school kan wel zonder gordel is bij velen de geachte.


De basisscholen zullen door de politie van de actie op de hoogte worden gebracht waarbij ook de regels worden aangegeven, die gelden met betrekking tot het dragen van auto-gordels.


De politie zal de controles steekproefsgewijs uitvoeren en bij overtreding krijgt men een boete die 45 euro kost.


Ouders die informatie over de draagplicht- en wettelijke eisen van autogordels willen hebben kunnen op www.politie.nl kijken of via 0900 - 8844 aan het Politie Service Centrum vragen.


De politie verwacht dat ouders meewerken aan de veiligheid van hun kinderen en dat de politie snel door z'n voorraad gordeldiertjes is !


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --