Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, woensdag 21 april 2004[pic]woensdag 21 april 2004   
                                                                     
Van    Piet Versteegt, GSM-nummer 06.53 71 55 65 / afdeling          
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
26 personen aangehouden wegens vernielingen en inbraken

De politie van het team Midden-Zuid heeft in de maanden februari, maart en april onderzoek gedaan naar vernielingen en diefstallen onder een groep jongeren in de wijk Kolping. Daarbij zijn 26 jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar aangehouden. Eén van hen, een 21-jarige Nijmegenaar, zit nog in gevangenhouding. De groep heeft in wisselende samenstelling voor meerdere duizenden euro's vernielingen aangericht aan leegstaande panden, inbraken in woningen gepleegd, bushokjes vernield, een auto vernield, een personenauto in brand gestoken, fietsen, bromfietsen en een motor gestolen. Meerdere goederen werden geheeld door een 40-jarige Nijmegenaar die ook aangehouden is. Tegen allen is proces-verbaal opgemaakt. De gegevens van de minderjarigen zijn doorgegeven aan de Raad van de Kinderbescherming en aan de Nijmeegse Instelling voor Maatschappelijk Werk.


Aangehouden met vervalste OV-jaarkaart

Dinsdagavond is in een stadsbus in de Huismanstraat een 23-jarige inwoner van Beuningen aangehouden omdat hij probeerde te reizen op een vervalste studenten OV-jaarkaart. De man is overgedragen aan de politie en er is tegen hem proces-verbaal opgemaakt. De valse kaart is in beslag genomen.


Woninginsluiping

Dinsdag is uit een woning aan de Gildekamp, 50ste straat een fotocamera met toebehoren en een mobiele telefoon gestolen. De woning was niet afgesloten omdat er werkzaamheden werden verricht. De 34-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.


Woninginbraak

Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Van Langeveldstraat. De 24-jarige bewoner had een raam open laten staan. Uit de woning is een fotocamera en wat geld gestolen. De bewoner heeft aangifte gedaan.


Woninginbraak

Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Daalseweg door een kelderraam open te breken. Uit de woning is een DVD-speler, een computer en wat muntgeld gestolen. De 34-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Auto gestolen

Dinsdagavond is van de Groesbeekseweg een grijze Volkswagen-Golf-Variant met kenteken 13-DG-NK gestolen.

District De Waarden
Ochten - dronken bestuurder

Dinsdagavond rond 18.50 uur werd in Dodewaard op de Bonegraafseweg een fietsster bijna aangereden door een bestuurder van een personenauto. Even later zagen getuigen deze man rijden in Ochten op de Waalkant. Die getuigen zagen kans de man te laten stoppen en verhinderden hem vervolgens verder te rijden. De man was dronken. Daarom werd de politie gebeld. Die hield de man, een 47-jarige inwoner van Ochten, aan en maakte proces-verbaal tegen hem op. Bij analyse van de adem van de man bleek hij 825 Ug/l te blazen terwijl 220 Ug/l de limiet is.


Tiel - jongeren aangehouden

Twee jongens, 13 en 14 jaar, beiden uit Tiel, zijn woensdagavond op de Teiserbantlaan aangehouden nadat getuigen aan de politie hadden gemeld dat zij zich op het terrein van de GGD bevonden en daar de boel aan het slopen waren. De politie ging erheen en trof te twee knapen die zich in de struiken verstopt hadden. Zij hadden een hamer en schroeven weggenomen. Zij zijn aangehouden en er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De jongens zijn overgedragen aan het bureo HALT voor het ondergaan van een alternatieve straf.


Eck en Wiel, auto gestolen

Dinsdag tussen 12.00 uur en 12.15 uur is van de Burgemeester Verbrughweg een grijze VOLVO XC70 met kenteken 67-NX-LG gestolen.


Culemborg, auto gestolen

Een 37-jarige autoverkoper uit Culemborg liet een man uit Utrecht een proefrit maken in een Volkswatgen Passaat met kenteken 38-JH-ZG waar de Utrechter belangstelling voor had. Bij een controle op de Zeedijk van de verlichting van de auto zag de man uit Utrecht kans er met de auto vandoor te gaan. De autoverkoper heeft aangifte gedaan.


Beesd, dodelijk ongeval A2: identiteit betrokkenen bekend

De identiteit van de betrokkenen bij het dodelijk ongeval dinsdag 20 april op de A2 bij Beesd is bekend. De automobilist die te laat remde was een 29-jarige man uit Aken. De inzittenden van de auto die vlam vatte, waren twee vrouwen uit Frankrijk van 80 en 70 jaar. De dodelijke slachtoffers waren de andere twee inzittenden van deze auto, vrouwen van 85 en 81 jaar uit Vught. De twee personen die in de derde auto zaten en ook verwondingen opliepen, waren een 20-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Frankrijk.

Tiel , woninginbraak

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Burgemeester Meslaan door een sluiting van een raam te forceren. Uit de woning zijn autosleutels en een goudkleurig horloge gestolen. De auto van de 56-jarige bewoner, een blauwe AUDI-A6 met kenteken 09-FV-VP, stond op de oprit. Ook deze is gestolen.


Tiel, snelheidscontrole

Dinsdag is op de Rivierenlandslaan en op de Grotebrugse Grintweg een snelheidscontrole gehouden door middel van de lasergun. Er werden 12 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.


District Tweestromenland

Weurt - vier mannen aangehouden voor bedreiging

Gisteravond heeft de politie na een vechtpartij op het Dorpsplein vier mannen aangehouden op verdenking van bedreiging. De mannen, in de leeftijd van 28 tot en met 37 jaar en afkomstig uit Dordrecht en Bergen op Zoom, worden ervan verdacht een 37-jarige vrouw uit Weurt bedreigd te hebben. Vermoedelijk in verband met een financieel conflict. De mannen zijn in belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Blik op veilig

Snelheidscontrole op dinsdag 20 april

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Herwijnen Graaf        08.00 -     80     875  80   ?     
          Reinaldweg   11.00 uur                          
NederasselBroekstraat  14.40 -     50     660  21   80    
t                      16.20 uur                          
Ingen     Zwarte Paard 11.55 -     80     844  55   ?     
                       13.55 uur                          
Nijmegen  St.          09.05 -     50     549  32   84    
          Annastraat   11.05 uur                          
Nijmegen  Industrieweg 12.18 -     50     3187 77   75    
                       15.45 uur                          
Nijmegen  Berg en      15.33 -     50     2012 29   87    
          Dalseweg     18.00 uur                          
Wijchen   Nieuweweg    19.34 -     50     518  35   92    
                       21.30 uur                          


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --