Gemeente Amerongen


Officiële bekendmakingen
AANGEVRAAGDE BOUWVERGUNNINGEN (ARTIKEL 41)
Deze publicatie vindt plaats op grond van het bepaalde in artikel 41 van de Woningwet en is bedoeld om bekendheid te geven aan het feit, dat genoemde aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend. Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Nadere informatie kunt u krijgen in het gemeentehuis bij Bouw- en Woningtoezicht (tel 469653).
· Gasthuisstraat 2 vervangen hooiberg

· Het engelse werk 1 uitbreiding woning

ZITTING WELSTANDSCOMMISSIE
De welstandscommissie heeft zitting in het gemeentehuis van Veenendaal op de volgende maandagen:

· 3 mei 2004

· 17 mei 2004

· 1 juni 2004

· 14 juni 2004

· 28 juni 2004

· 12 juli 2004

· 26 juli 2004

· 9 augustus 2004

· 23 augustus 2004

omtrent de aanvang van de zitting wordt op de donderdag hiervoor afgaand de agenda door de secretaris van de welstandscommissie de te behandelen bouwplannen bepaald.
Voor nadere informatie kunt u bellen met het telefoonnummer 0343-469653.

VERLEENDE BOUWVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor:
· Dwarsakkers 36 te Amerongen, voor het bouwen van een berging, verzenddatum 8 april 2004.

VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN AMERONGEN KOM
Burgemeester en wethouders van Amerongen hebben vrijstelling verleend voor:

· Overstraat 34A te Amerongen, voor het starten van een schoonheidssalon/pedicurepraktijk, verzenddatum 16 april 2004.

Ingevolgde de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij een of meer bovenstaande besluiten is betrokken hiertegen gedurende zes weken ingaande de dag na die van verzending een of meer bezwaarschriften indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Amerongen.

WET MILIEUBEHEER
Algemene wet bestuursrecht
Beschikkingen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende besluiten genomen:
· Heuvelsesteeg 20 te Overberg. De aanvraag is ingediend door R.L. van Donkelaar en betreft een revisievergunning voor een gemengde veehouderij. De vergunning wordt onder voorschriften verleend. De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd.
· Dwarsweg 52 te Overberg. De aanvraag is ingediend door E. Henken en betreft een revisievergunning voor een fokvarkenshouderij. De vergunning wordt onder voorschriften verleend. De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd.
· Dwarsweg 54a te Overberg. Het verzoek is ingediend door H. van Ginkel en betreft een gedeeltelijke intrekking van de vergunning voor een veehouderij. De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd.

De beschikking en alle ter zake van belang zijnde stukken liggen gedurende zes weken ter inzage, vanaf 23 april 2004 tot en met 3 juni 2004. Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien.
Gedurende zes weken na de dag dat de beschikking ter inzage is gelegd staat bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep open voor:

· degene die tegen de aanvraag/ontwerpbeschikking bedenkingen hebben ingebracht;

· de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking;

· belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

Het beroepschrift moet voor 4 juni 2004 worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE s Gravenhage.
Het griffierecht bedraagt 136,- voor individuele personen en 273,- voor rechtspersonen. Tegelijkertijd met of na het instellen van het beroep kan worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen op grond van artikel 36 en 37 Wet op de Raad van State juncto artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht. Daartoe moet een verzoek worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het griffierecht bedraagt 136,- voor individuele personen en 273,- voor rechtspersonen.

Inzage van stukken
De desbetreffende stukken kunnen gedurende de inzagetermijn op verzoek kosteloos worden ingezien bij:

· de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211 in Zeist (iedere werkdag van 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur)
· de gemeente Amerongen, sector GGZ, Hof 1 in Amerongen (iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur).
Een kopie-exemplaar van de stukken wordt tegen vergoeding van de werkelijk gemaakte kosten verstrekt.

Kennisgeving vanwege Besluit milieubeheer (AMvB) Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende kennisgeving van een niet vergunningplichtig bedrijf is ontvangen:
· Prins Bernhardlaan 1 te Amerongen. De kennisgeving is ingediend door Cafetaria De Brabander en betreft het wijzigen van een inrichting waarop het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer van toepassing is.

BESTEMMINGSPLAN ELST
Op 17 maart 2004 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan inzake het bestemmingsplan Elst van de gemeente Amerongen.
De ingestelde beroepen zijn ongegrond verklaard voorzover deze betrekking hebben op (toekomstige) woningbouw op:
· een deel van het terrein van de voormalige kraanmachinistenschool;
· het terrein van Pedro Elsterstraatweg 31a;
· het terrein aan de Elsterstraatweg 51 t/m 69. Woningbouw op basis van dit bestemmingsplan is dus niet mogelijk. Gegrond is verklaard het beroep om twee woningen mogelijk te maken op de hoek van Elsterstraatweg/Fabrieksweg.
Voorts is ongegrond verklaard de beperkte uitbreidingsmogelijkheden voor de bedrijven gevestigd langs Elsterstraatweg 51 t/m 69. Met de uitspraak is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. De uitspraak van de Raad van State alsmede de overige relevante stukken liggen op de sector grondgebiedzaken van het gemeentehuis voor een ieder ter inzage. Daar kunt u voor eventuele informatie terecht. Telefonisch is dit mogelijk bij de heer Mulder van de sector grondgebiedzaken (0343-469627).

AANVRAGEN MONUMENTENVERGUNNING
Ingekomen is een aanvraag om een monumentenvergunning voor het vervangen van een hooiberg op het perceel van het rijksmonument Gasthuisstraat 2 te Amerongen.

Deze aanvraag ligt voor een ieder ter inzage vanaf 26 maart 2004 gedurende veertien dagen met de mogelijkheid tot het naar voren brengen van zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders.

In de Doornse Kaap van 8 april 2004 is de aanvraag om monumentenvergunning gepubliceerd betreffende het veranderen van het houten hekwerk rond het perceel Donkerstraat 29 te Amerongen. Het betreft hier een onderdeel van een rijksmonument. Deze aanvraag ligt niet voor vier weken ter inzage, maar gedurende veertien dagen vanaf 13 april 2004 voor een ieder met de mogelijkheid tot het naar voren brengen van zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders.

VERGADERING MONUMENTENCOMMISSIE
Op maandag 26 april 2004 vergadert de monumentencommissie in het gemeentehuis.
De vergadering is vanaf 14.00 uur openbaar.

Agenda

1. Opening;

2. Ingekomen stukken en mededelingen;

3. Notulen van 17 november 2003;

4. Bouwplan Poortgebouw, Drostestraat 12 bij Kasteel Amerongen:
- realiseren van een restaurant en twee logeerappartementen;
5. Bouwplan Kersweg 28:

- plaatsen en vervangen van een hek;

6. Bouwplan Burg. Jhr. H. van den Boschstraat 13:
- realiseren van vier gastenkamers op de verdieping;
7. Bouwplan Nederstraat 19-21:

- verbouwen van de woning;

8. Bouwplan Donkerstraat 20:

- vervangen van een dakkapel;

9. Bouwplan Donkerstraat 29:

- vernieuwen erfafscheiding;

10. Bouwplan Gasthuisstraat 2:

- vervangen hooiberg;

11. Bouwplannen kom Oude Dorp;

12. Rondvraag;

13. Sluiting.

INZAMELING AFVAL
Hieronder treft u in verband met de wijzigingen die per 1 januari jl. zijn ingegaan, informatie aan over grof vuil, snoeihout en klein chemisch afval enzovoort.

Inzameling grof vuil en snoeiafval op donderdag 13 mei Op donderdag 13 mei kunt u grof vuil en snoeihout aan de rand van de weg aanbieden. De stukken mogen maximaal 1,25 meter lang zijn. Het snoeihout moet zijn gebundeld tot handzame bossen. Maximaal mag 2m3 per woning worden aangeboden. Het afval dient s morgens vóór 7.30 uur aan de weg te staan.
Inwoners buiten de bebouwde kom dienen hun grof vuil en snoeiafval telefonisch aan te melden bij het gemeentehuis tel: 0343 469600. Aanmelden kan tot uiterlijk 12 mei 12.00 uur.

Chemokar op donderdag 13 mei
Op donderdag 13 mei kunt u klein chemisch afval brengen naar de chemokar. Deze staat van 10.00-11.00 uur nabij de Eindseweg in Overberg en van 11.30-13.00 uur in de doodlopende straat tussen Super de Boer en de Prinses Beatrixlaan in Amerongen.

Aanbiedstation Remmerden
Wilt u vóór 13 mei al grof vuil of snoeihout kwijt dan kunt u hiervoor terecht bij het aanbiedstation Remmerden in de gemeente Rhenen. Ook klein chemisch afval, oud papier, wit- en bruingoed, glas en textiel kunt u gratis naar het aanbiedstation Remmerden brengen. Openingstijden dinsdag t/m vrijdag van 13.00 16.00 uur en zaterdag van 09.00 13.00 uur.

Geen plastic zakken naast minicontainers
Het is niet toegestaan om op woensdagen plastic vuilniszakken of dozen naast de grijze container aan te bieden. Huisvuil dat niet in de grijze container past, kunt u naar Remmerden brengen. Grof vuil en snoeihout worden uitsluitend opgehaald op 13 mei en 11 november.

Nadere informatie
Nadere informatie over inzameldagen en aanbiedregels kunt vinden op de ophaalkalender en de folder Grofvuil breng t weg. Deze informatie is huis aan huis verspreid en is tevens verkrijgbaar bij de gemeente.