VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

VandenEnde Theater: markante verschijning aan kop Zuidas

VANDENENDE THEATER: EEN MARKANTE NIEUWE VERSCHIJNING AAN DE KOP VAN DE

ZUIDAS

Amsterdam, 21 april 2004.....De gezamenlijke zoektocht van Joop van den Ende en de Gemeente Amsterdam werpt na vijftien jaar zijn vruchten af. Nederland wordt vanaf 2007 een opmerkelijk nieuw theater rijker, dat plaats gaat bieden aan circa 1850 bezoekers. Geen verbouwing van een bestaand gebouw, maar een volledig nieuw ontwerp van de architecten Jo Coenen en Arno Meijs (zie artist impressions op ANP Foto). Als de deuren over enkele jaren voor de eerste musicalproductie opengaan, zal het VandenEnde Theater zijn markante plaats hebben ingenomen op de 'Kop van de Zuidas'. Joop van den Ende zet hiermee de traditie voort van particuliere initiatiefnemers als Abraham Tuschinski en Oscar Carré.

Na eerdere, niet gerealiseerde plannen voor een theater bij het Waterlooplein, de Heinekenbrouwerij, de Appeltjesmarkt en het uitgaansgebied bij de ArenA in Zuid Oost, is vandaag het finale ontwerp onthuld voor een theater met onmiskenbaar mondaine uitstraling. Het theater wordt ruim 40 meter hoog en heeft een sierlijke draai in zich die past bij het levendige karakter van theaterbezoek maar ook aansluit bij de stroom automobilisten die er dagelijks langs zullen rijden.

Voor het ontwerp van het theater benadert Joop van den Ende in 2002 architect Jo Coenen terwijl hij ook blijft steunen op de know how van architect Arno Meijs die sinds de verbouwing van het Circustheater begin jaren '90 betrokken was bij alle nationale en internationale theaterontwikkelingen van Joop van den Ende.

Coenen noemt de situatie van de bouwplaats 'zeer speciaal' omdat op dit prominente 'infraknooppunt' vele soorten wegen elkaar kruisen. Op het hoogste niveau de snelweg A10, direct daaronder de Europaboulevard en een fiets- en voetgangerspad met tunnels onder de snelweg door.

In aanwezigheid van wethouder Duco Stadig van Stedelijke Ontwikkeling, Duco Adema van het Stadsbestuur ZuiderAmstel en musicalsterren als Simone Kleinsma, Danny de Munk, Henk Poort, Maaike Widdershoven en het koningskoppel Carolina Dijkhuizen en Etiënne Poeder uit The Lion King plaatste een uitermate trotse Joop van den Ende vanmiddag de maquette van zijn theater in de grote maquette van de Zuidas. Aan het westelijke uiteinde het ING House; aan het oostelijke uiteinde het VandenEnde Theater.

Voor nadere informatie:
Stage Holding, Maarten van Nispen,
Telefoon: 020-3052.243, Mobiel: 06-201.307.90,
E-mail: maarten.van.nispen@stageholding.nl

21 apr 04 16:15