Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave woensdag 21 april 2004

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum stelde woensdagmorgen omstreeks kwart voor elf, naar aanleiding van een melding van een opengebroken deur, een onderzoek in een leegstaande loods op het Gorzenpad in. In de loods werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 1000 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* MAN VAN BESTELBUS BEROOFD
ROTTERDAM - Woensdagmorgen omstreeks elf uur werd op het Stadhoudersplein een 22-jarige man uit Rotterdam beroofd van zijn bestelbus, een witte Opel Vivaro. Het slachtoffer werd benaderd door een man. Onder bedreiging van een mes, waarbij tevens stekende bewegingen werden gemaakt, werd de Rotterdammer gesommeerd zijn bestelbus af te staan. Vervolgens stapte de verdachte in de auto en reed weg richting Diergaarde Blijdorp. De recherche van het district De Noordhoek stelt een onderzoek in.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving en Bureau Verkeerstoezicht) hield woensdagmorgen op de Tjalklaan, Statenweg, Vierhavensstraat, Brielselaan en A15 snelheidscontroles.
Op de Tjalklaan lapten tussen zeven uur en half negen 92 van de in totaal 1000 passerende automobilisten de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km/uur. Tussen zeven uur en half negen hielden op de Statenweg 89 van de in totaal 1240 passerende autobestuurders zich niet aan de maximum snelheid van '50'. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 84 km/uur. In de Vierhavensstraat hielden tussen zeven en negen uur 45 van de in totaal 1579 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur in plaats van '50'.
Op de Brielselaan overschreden tussen half tien en elf uur 101 van de in totaal 1447 autobestuurders de 50-limiet. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 89 km/uur.
Op de A15 ter hoogte van hectometer-paal 33.0 werd tussen tien en elf uur, naar aanleiding van klachten over te hoog gereden snelheden, op de A15 gecontroleerd. Van de in totaal 376 passerende automobilisten kunnen er 119 binnenkort een acceptgiro in hun brievenbus verwachten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/uur in plaats van '50'. Daar gelt in verband met wegwerkzaamheden een 50-limiet.

Ochtenduitgave woensdag 21 april 2004