Persbericht regio Brabant-Noord 21 april

's-Hertogenbosch 21-04-2004

District Den Bosch

OPENBAAR DRONKENSCHAP

s-Hertogenbosch - De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige Bosschenaar aangehouden voor openbaar dronkenschap. De man lag op het Stationsplein in s-Hertogenbosch te slapen en toen de politie hem wakker maakte, kon hij niet op zijn benen staan. Hij is meegenomen om zijn roes op het bureau uit te slapen en is woensdag naar huis gestuurd met een proces-verbaal.

VROUW MOET NOG 21 DAGEN ZITTEN

s-Hertogenbosch Een 43-jarige Bossche is dinsdagmiddag door de politie aangehouden op de Minderbroedersstraat in haar woonplaats. Ze bleek nog 21 dagen gevangenisstraf open te hebben staan. Ze is ingesloten.

BEDREIGING EN BELEDIGING

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmiddag op de Copernicuslaan in s-Hertogenbosch een 20-jarige Bossche bromfietser aangehouden voor bedreiging en belediging. Bij een verkeerscontrole bleek hij niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en zijn brommer bleek opgevoerd te zijn. Hiervoor kreeg hij twee processen-verbaal. Tevens werd hem duidelijk gemaakt dat hij niet verder mocht rijden. Even later kwam de politie de man echter op de Copernicuslaan op zijn brommer weer tegen. Toen agenten hem wederom een proces-verbaal wilde geven bedreigde hij de agenten en beledigde hen. Daarop is hij aangehouden. Bij de fouillering op het bureau bleek de man een mes bij zich te hebben. Hij is inverzekeringgesteld.

VERKEERSCONTROLES

s-Hertogenbosch - Dinsdag heeft de politie 113 processen-verbaal uitgeschreven bij verkeerscontroles in het kader van de verkeersweek in s-Hertogenbosch Zuid. Er is gecontroleerd op de Platostraat, Gestelseweg, Van Veldekade, Hekellaan en de Pettelaarseweg. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor ondermeer overschrijden van maximum snelheid, opgevoerde brommers, niet dragen van de autogordel en niet handsfree bellen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagavond een 40-jarige Bosschenaar aangehouden op de Kruiskampsingel in zijn woonplaats. De man wordt er van verdacht die avond een 36-jarige Bosschenaar in zijn gezicht geslagen te hebben op de Kruiskampsingel. De twee hebben al langere tijd een conflict. De verdachte is die nacht met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

BROMFIETSTER GEWOND BIJ AANRIJDING

s-Hertogenbosch Een 18-jarige bromfietster uit Nuland is woensdagochtend gewond geraakt bij aanrijding op de Eerste Reitse Dreef in s-Hertogenbosch. Een 22-jarige automobilist uit Vught draaide vanaf de Bruistensingel rechts de Eerste Reitse Dreef op en kwam daarbij met de neus van zijn auto voor een deel op het fietspad. Hij had de bromfietster niet gezien en daarop ontstond een aanrijding. Na onderzoek in het ziekenhuis kon de 18-jarige weer naar huis. Ze had enkele kneuzingen in haar been.

GETUIGENOPROEP

s-Hertogenbosch - De politie is opzoek naar getuigen van een mishandeling op de Witte de Withstraat in s-Hertogenbosch van afgelopen zaterdag. Dinsdagochtend hield de politie een 22-jarige Bosschenaar in zijn woning aan voor deze mishandeling. Deze man is inmiddels in vrijheid gesteld. Een 33-jarige Bosschenaar is zaterdagavond omstreeks 22.50 uur op de Witte de Withstraat mishandeld door drie mannen. Het slachtoffer is achteruit gereden omdat de weg voor hem gestremd was, om vervolgens te kunnen keren. Door het achteruitrijden ontsond onenigheid. In het belang van het onderzoek vraagt de politie getuigen van de mishandeling, contact op te nemen met team Noord-West, via 0900-8844.

District Aa en Dommel

MOTORRIJDER GEWOND BIJ AANRIJDING

Vught -
Een 36-jarige motorrijder uit Vught is dinsdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Michiel de Ruijterweg in Vught. Hij was de uitrit van een tankstation aan die weg opgereden en wilde de weg op draaien. Daarbij zag hij een 34-jarige automobilist uit Rosmalen die van links kwam over het hoofd. De motorrijder schoof onderuit. Hij is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met pijn aan zijn rechterknie. Een 31-jarige vrouw die in de auto zat is eveneens voor onderzoek naar het ziekenhuis.

District De Leijgraaf

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Uden
De politie heeft dinsdagmiddag een 34-jarige Udenaar aangehouden in een winkel aan het Muziekplein in Uden. De man had vlees weggenomen zonder te betalen. Hij staat bij de politie bekend als veelpleger. Later die avond is de man met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

District Maasland

GEWONDEN BIJ AANRIJDING

Oss
Bij een aanrijding op de kruising Leygraaf/ Marsweg in Oss zijn dinsdagavond twee mannen uit Oss, 19 en 21 jaar oud, gewond geraakt. De slachtoffers zaten in de auto van een 19-jarige Ossenaar. Hij reed over de Leijgraaf en wilde links de Marsweg op rijden. Hij zag daarbij een 34-jarige Osse automobilist die hem tegemoet kwam over het hoofd. Daarop ontstond een aanrijding. De slachtoffers zijn met hoofdwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

MAN WEIGERT GEGEVENS OP TE GEVEN

Oss
De politie heeft dinsdagavond op de Berghemseweg in Oss een 19-jarige man uit die plaats aangehouden. Voor een horecagelegenheid in die straat stond de auto van de verdachte geparkeerd. Toen agenten een bekeuring uit wilde schrijven, kwam de man naar buiten gerend. Daarop vroegen de agenten aan de man zijn identiteit kenbaar te maken. Dit weigerde hij. Ondanks meerdere verzoeken gaf hij geen gegevens en tevens gaf hij aan dat hij zijn auto niet wilde verzetten. Daarop werd hij aangehouden. Hij is later die avond met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

FIETSTER GEWOND

Oss
Een 59-jarige Geffense fietster is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Bram van den Berghstraat/Oostwal in Oss. Een 23-jarige automobilist uit Oss reed op de Oostwal komende uit de richting van de Raadhuislaan. Het slachtoffer kwam vanuit de richting van de Spoorlaan en op de betreffende kruising kwamen ze met elkaar in botsing. De fietster kwam op de motorkap terecht en viel vervolgens op de grond. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

District Land van Cuijk

VIER AANHOUDINGEN INZAKE WAPENBEZIT

Cuijk-
Dinsdagavond rond 19.30u zijn op de Raamweg in Cuijk drie mannen en een vrouw aangehouden. Een agent zag twee mannen op de parkeerplaats rondlopen met een machinepistool in hun handen. Het wapen werd vervolgens overgegeven aan een andere man en de vrouw om dit uitgebreid te bekijken. De vier (21 tot 23 jaar, afkomstig uit Nijmegen, Cuijk en Haps) zijn door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het wapen is inbeslaggenomen.

ILLEGALE VREEMDELING

Grave
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 27-jarige man met de Ghanese nationaliteit aangehouden op de Maasstraat in Grave. De man bleek illegaal in Nederland te verblijven en hij is in vreemdelingenbewaring gesteld.