Provincie Overijssel

Tweede ISO-certificaat in Nederland mogelijk weer voor Overijssels zwembad

In navolging op de ISO 9001:2000 certificering van zwembad De Scheg te Deventer, wil zwembad De Kragge te Zwartsluis als tweede zwembad in Nederland een ISO-certificaat in de wacht slepen. Naar verwachting zal eind dit jaar een audit plaatsvinden die moet uitwijzen of De Kragge voor ISO-certificering in aanmerking komt.

Met het certificaat ISO 9001:2000 wil zwembad De Kragge aantonen dat zij in staat is om diensten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant en de geldende wet- en regelgeving. Hiermee wordt beoogd de klanttevredenheid blijvend te verhogen. De invoering van een ISO-certificaat geeft daarnaast een positieve impuls aan de ontwikkeling van de organisatie, aan de kwaliteit van doelmatig werken, aan de interne efficiëntie en aan de overzichtelijkheid van de bedrijfsprocessen.

C-Mark Waterconsultants, dochter van waterbedrijf Vitens, zal de invoering begeleiden. De certificatie wordt uitgevoerd door KIWA-Certificatie en Keuringen. De ISO 9001:2000 certificering van zwembad De Kragge is een initiatief van de provincie Overijssel en C-Mark Waterconsultants in samenwerking met zwembad De Kragge.

Met de certificering van zwembad De Scheg en de toekomstige certificering van De Kragge wil het provinciebestuur laten zien dat niet alleen grote, maar ook kleine zwembaden de mogelijkheid hebben om aan de normen te voldoen. De provincie Overijssel gaat er vanuit dat dit ook een positieve uitstraling op andere zwembaden zal hebben. © 2004 Provincie Overijssel