Besluiten Regionaal College

's-Hertogenbosch 21-04-2004

BESLUITEN REGIONAAL COLLEGE 21 april 2004

VEGHEL - Tijdens haar vergadering vandaag in Veghel heeft het Regionaal College van de politie Brabant-Noord besluiten genomen over de Handreiking Cameratoezicht, de Mandatering inzake de GRIP-regeling Brabant-Noord, de nieuwe Klachtenregeling en het Plan van Aanpak Arrestantenzorg.

Cameratoezicht

Tijdens de vergadering is de Handreiking Cameratoezicht geaccordeerd. Dit document biedt gemeenten een helpende hand wanneer zij zich buigen over de vraag wel of geen cameratoezicht toepassen?

Mandatering inzake GRIP-regeling Brabant-Noord

Het College stemde in met het voorstel om mandaat te verlenen voor het instellen van alle in de GRIP-regeling (GRIP: Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedures) genoemde coördinatiealarmfasen aan alle politiefunctionarissen, die deel uit maken van het strategisch korpspiket van de Politie Brabant-Noord.

Nieuwe klachtenregeling

Instemming was er ook voor de Klachtenregeling van de Politie Brabant-Noord. Deze is vernieuwd vanwege de invoering van de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) per 1 maart 2004.
Nieuw element is dat de hoofdofficier en burgemeester voortaan adviesrecht hebben.

Plan van aanpak Arrestantenzorg

Vanwege de bezuinigingen is het contract met de externe arrestantenverzorging per januari jl. opgezegd. De zorg wordt momenteel tijdelijk ingevuld vanuit de basispolitiezorg uit de gehele regio.

Het Plan van Aanpak Arrestantenzorg omvat de lange termijnvisie ten aanzien van de vorming van een ondersteunende eenheid binnen het korps die de gehele arrestantenzorg voor haar rekening gaat nemen (in de cellencomplexen en op het parket). De nieuwe eenheid zal stapsgewijs worden ingevuld. Deze fasering heeft te maken met de bezuinigingen en de beschikbaarheid van geschikte kandidaten. De tijdelijke noodsituatie was gepland tot 1 mei 2004, maar wordt stapsgewijs afgebouwd in lijn met de opbouw van de nieuwe ondersteunende eenheid. Het college is akkoord gegaan met het plan.