Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, 21 april

Alkmaar 21-04-2004 - 16.20 uur

Politie zoekt getuigen van tasjesroof

Alkmaar, woensdag 21 april 2004.

Een 32-jarige vrouw uit Alkmaar is gisteravond omstreeks 23.35 uur overvallen door een onbekend gebleven man in een steeg achter haar woning aan de Popelmanslaan. De vrouw kwam na haar werk met de fiets thuis en reed de steeg in. Op het moment dat ze de achterpoort naar haar erf wilde openen werd er aan haar schoudertas getrokken door de man die haar van achteren benaderde. De vrouw kreeg een paar klappen in haar gezicht. En moest haar tas loslaten. Ze schreeuwde om hulp. Een mannelijke getuige schoot haar te hulp en rende over een afstand van ongeveer 500 meter achter de dader aan. Hij liet hem struikelen waardoor de man de tas liet vallen maar wel wist te ontkomen. Uit de tas bleek de portemonnee van de vrouw al weggenomen te zijn. Hierin zat 5 euro en enkele pasjes. Later in de nacht heeft de politie op straat een man aangehouden die aan het signalement van de verdachte voldeed. De zaak kon echter onvoldoende op de man worden teruggebracht waarna hij is vrijgelaten.

De verdachte voldoet aan het volgende signalement:

Negroïde man, leeftijd 30 tot 40 jaar oud, lengte ongeveer 1.80 meter, normaal postuur en zwart haar in kleine kroezende plukjes. De man droeg donkere kleding.

Mensen die inlichtingen over deze tasjesroof kunnen verschaffen worden verzocht te bellen met de politie Alkmaar: 0900-8844.

Verkeerscontrole

Heerhugowaard, woensdag 21 april 2004.

Tussen 11.00 en 12.00 uur is er op de Smaragd een verkeerscontrole gehouden. Hierbij kregen 11 automobilisten een bekeuring wegens het niet dragen van de verplichte autogordel. Later in de middag verplaatste de controle zich naar de Zuidtangent. Daar werden 28 bestuurders staande gehouden en op de bon geslingerd omdat ze hun gordel niet droegen en werd voorts 1 automobilist betrapt op het niet handsfree bellen.

Man valt van dak

Heiloo, dinsdag 20 april 2004.

Omstreeks 15.45 uur viel een 60-jarige man van het dak van zijn woning aan de Oudburgerlaan. De man was op 8 meter hoogte bezig met werkzaamheden aan een dakkapel. Toen hij een schuifraam hiervan open wilde maken verloor hij zijn evenwicht en viel naar beneden. De man brak ondermeer zijn linkerpols en zijn heup. Hij werd per ambulance gebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal uit woning

Alkmaar, dinsdag 20 april 2004.

In de middaguren is ondermeer een spelcomputer en een geheugenmodule weggenomen bij een insluiping in een woning aan de Hannie Schaftstraat. De dader heeft zich vermoedelijk de toegang tot de woning verschaft met behulp van een valse sleutel. De voordeur zat niet op het nachtslot.

Valse parkeervergunningen ontdekt

Alkmaar, dinsdag 20 april 2004.

Rond 14.00 uur werd een 26-jarige werknemer van een bedrijf uit Alkmaar aangehouden op de Herenstraat omdat zijn bedrijfsauto was voorzien van een kopie van een parkeervergunning. Op de originele vergunning staan vier kentekens van autos die van de ene vergunning gebruik mogen maken. Door te werken met kopieën zou er door meerdere bedrijfsautos misbruik van de vergunning kunnen worden gemaakt.

Later op de avond, omstreeks 19.00 uur, werd op de Costerstraat een 44-jarige man uit Alkmaar aangehouden omdat zijn auto was voorzien van een valse bewonersvergunning. De man had een kleurenkopie gemaakt. Hij bespaarde daarmee 79 euro maar kan nu een flinke boete tegemoet zien.

Agressieve bewoner slaat ruiten in

Heerhugowaard, woensdag 21 april 2004.

Gisteravond omstreeks 21.15 uur kreeg de politie de melding dat een agressieve man ruiten van een flatgebouw insloeg aan de Hortensialaan. Ter plaatse bleek dat de dader was vertrokken op een fiets. Van de centrale toegang tot de flat waren in totaal drie ramen vernield. De verdachte, een 42-jarige man uit Heerhugowaard, meldde zich ondertussen bij de politie. Hij was onder invloed van drank en drugs en had uit frustratie gehandeld , zo verklaarde hij. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Vanmiddag is hij heengezonden. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.