2e persbericht van woensdag 21 april 2004

Eindhoven 21-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven/Helmond: Dief van potten met planten aangehouden

Op de Hoogstraat in zijn woonplaats is woensdagochtend rond 8.45 uur een 36-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij zou rond 7.30 uur bij een woning aan de Neerwal in Helmond twee potten met planten uit de tuin hebben gestolen. De eigenaresse had dat gezien en de politie gewaarschuwd. Toen surveillerende agenten de man in zijn wagen op de Hoogstraat zagen rijden, hielden ze hem aan. In de kofferbak van de auto stonden de twee potten met planten. De man is meegenomen naar het bureau, waar hij de diefstal bekende. Met een proces-verbaal is hij weer heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na fietsendiefstal

Een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagochtend rond 10.45 uur aangehouden op de Kanaaldijk Noord. Hij had kort daarvoor vanaf de Ruysdaelbaan een fiets weggehaald. Die had hij neergezet in een fietsenstalling op de Kanaaldijk Noord. Een bekende van de eigenaar van de fiets zag het rijwiel daar staan en waarschuwde de politie. Die arresteerde vervolgens de 46-jarige man. Deze is meegenomen naar het bureau en na een bekentenis met een proces-verbaal weer heengezonden.

Heeze: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Sterkselseweg/Euvel zijn woensdagochtend tussen 9.30 en 12.00 uur 25 overtredingen geconstateerd. Er werden 311 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Maarheeze/Leende: Autogordelcontrole

Op de Sterkselseweg in Maarheeze en de Dorpstraat in Leende is woensdagochtend tussen 8.00 en 10.00 uur een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden 60 voertuigen gecontroleerd, waarbij drie overtredingen werden geconstateerd. Van één gecontroleerde auto was de apk verlopen.

Son: Computer en schermen weg na inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de weg Ekkersrijt 5700 zijn twee flatscreens en een computer weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Een ruit aan de linkerkant van het bedrijf is ingegooid.

Riethoven: Snelheidscontrole

Op de Broekhovenseweg is woensdag tussen 9.00 en 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 514 gecontroleerde voertuigen reden er 61 harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 131 km/u.