Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

OTTO B.V. ontvangt prestigieuze prijs voor reïntegratiebeleid arbeidsgehandicapten uit handen van Staatsscretaris M. Rutte

OTTO WINNAAR 'KROON OP HET WERK'

TILBURG, 21 april 2004 - Het jubilerende OTTO, onderdeel van 's-werelds grootste aanbieder op de homeshopping-markt, heeft uit handen van juryvoorzitter en Staatssecretaris M. Rutte de prestigieuze prijs: "Kroon op het werk" ontvangen. De prijs voor het reïntegratiebeleid van arbeidsgehandicapten is door de jury toegekend aan OTTO vanwege de creatieve en onorthodoxe aanpak van ziekteverzuim in combinatie met een vooruitstrevend beleid voor een snelle reïntegratie van arbeidsgehandicapten. Voor OTTO betekent deze prijs een erkenning van het gevoerde beleid en een enorme stimulans om te blijven investeren in mensen met een arbeidshandicap op een actieve en persoonlijke wijze.

"Wij zijn enorm verguld met deze prijs. Het is echt een 'kroon op ons werk', reageert Directeur Rainer Flake enthousiast. 'Daarnaast is het een stimulans de ingeslagen weg verder te gaan en te blijven investeren in mensen, zeker de mensen met een arbeidshandicap. Deze prijs komt op het moment dat we ons 25-jarig jubileum vieren en ons duidelijker willen profileren. OTTO is namelijk een vooruitstrevend bedrijf binnen de homeshopping-branche en dat mag iedereen zien en horen. Eerder dit jaar ontvingen we al een Thuiswinkel Award voor beste website in de categorie Mode & Verzorging. We bieden daarnaast niet alleen een breed en kwalitatief hoogwaardig assortiment aan in mode, wonen en techniek, we tonen ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en voeren een actief milieubeleid."

Ook Senior Personeelsfunctionaris Ad Raaijmakers is meer dan trots op de prijs die OTTO uit handen van Staatssecretaris M. Rutte heeft gekregen. "De overheid herkent in ons beleid datgene wat ze voorstaat op het gebied van reïntegratiebeleid en heeft ons daarvoor beloond met deze prijs. Als bedrijf hebben we de reïntegratie van arbeidsgehandicapte werknemers al veel langer in ons beleid opgenomen en we merken dat deze aanpak zijn vruchten afwerpt. Door elke zieke of arbeidsgehandicapte werknemer maatwerk te bieden bij reïntegratie, voorkomen we niet alleen dat mensen onnodig buiten de boot vallen, maar zorgen we ervoor dat zij in hun bestaande of in een nieuwe functie weer met plezier en volwaardig aan de slag kunnen".

'De Kroon op het Werk' is een bijzondere onderscheiding voor werkgevers die op een creatieve en praktische manier ziekteverzuim en arbeidsreïntegratie aanpakken. Het initiatief van de commissie 'Het werkend perspectief' wordt ondersteund door de Stichting van de Arbeid, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. OTTO werd gekozen uit vijf genomineerden voor deze prestigieuze prijs, waarvan de uitreiking op woensdag 21 april plaats vond tijdens een speciaal congres in het KNVB-sportcentrum in Zeist. Staatssecretaris M. Rutte is juryvoorzitter en bezocht OTTO samen met andere juryleden al in een eerder stadium, om kennis te kunnen maken met de activiteiten van het homeshopping-bedrijf op het gebied van reïntegratie arbeidsgehandicapten. De bewindsman en andere juryleden voerden daarbij persoonlijke gesprekken met de directie, stafleden en (arbeidsgehandicapte) medewerkers. De jury is er uiteindelijk van overtuigd geraakt dat OTTO het beleid niet alleen technisch goed heeft neergezet, maar dat het bedrijf daadwerkelijk haar woorden omzet in daden. Dit alles met de grootst mogelijke betrokkenheid.

OTTO is verkozen boven vier andere genomineerden (Beschermde Woonvormen Midden-Brabant, Schuitema N.V., Waterland Ziekenhuis Purmerend en Zaanstad Schilderwerken B.V.), die zich allemaal op bijzondere wijze inzetten op reïntegratie van arbeidsgehandicapten. OTTO spreekt de hoop uit dat meer bedrijven zich de komende jaren sterk zullen maken voor arbeidsgehandicapten.

Over Otto
OTTO B.V. behoort tot het Otto-concern, marktleider op de internationale homeshopping-markt. Het concern heeft 65.000 medewerkers in 21 landen en genereert een jaarlijkse omzet van ruim 19 miljard euro. In Nederland is Otto een van de grote homeshopping-bedrijven, met een omzet van 100 miljoen euro en 380 medewerkers. OTTO B.V. is gevestigd in Tilburg.

Over "Kroon op het werk"
De Kroon op het Werk is een jaarlijkse werkgeversprijs. Deze prijs wil een bijdrage leveren aan de positie van en positieve beeldvorming over mensen met een arbeidshandicap. De prijs is een initiatief van de Commissie Het Werkend Perspectief en wordt ondersteund door de Stichting van de Arbeid, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De prijs wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (