Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 17-2004
Openbare raadsvergadering
De gemeenteraad van Sint-Oedenrode vergadert op donderdag 29 april a.s. De vergadering begint om 19.30 uur. In deze openbare vergadering zullen de volgende punten aan de orde komen:


-opening

-spreekrecht voor burgers

-vaststelling van de agenda en trekking stemmingsnummer
-vaststelling van de notulen van de vergadering van 25 maart 2004
-ingekomen stukken en mededelingen

-voorstel tot herinrichting Eerschotsestraat. (spreekrecht mogelijk)
-voorstel tot aanpassen omgeving Mariëndael. (spreekrecht mogelijk)
-voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied 1997, eerste partiële herziening
(locatie Ollandseweg 172) en het nemen van een tweetal voorbereidingsbesluiten. (spreekrecht
mogelijk)

-voorstel tot het vaststellen van de Nota Gezondheidsbeleid 2004-2007 van de gemeenten
Boekel, Landerd, Sint-Oedenrode en Veghel. (spreekrecht mogelijk)
-voorstel tot instelling Stimuleringsregeling Lokaal Sociaal Beleid. (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot het nemen van een beslissing op een bezwaarschrift tegen het voorbereidingsbesluit
Lindendijk.

-voorstel tot het nemen van een beslissing op een bezwaarschrift van Sociale Databank Nederland
inzake het gebruik van een onkruidbestrijdingsmiddel.
-voorstel tot fusie van het Streekarchief Brabant-Noordoost en het Rijksarchief in Noord-Brabant
en het Streekarchief Langs Aa en Dommel tot het Brabants Historisch Centrum. (spreekrecht
mogelijk)

-ingekomen schriftelijke vragen

-sluiting

Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht dient dit ten minste 48 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier (tel. 0413-481257) of per e-mail: griffie@sint-oedenrode.nl De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor eenieder ter inzage bij de afdeling Voorlichting op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.
tel. (0413)481262
Uitgebreid programma Dodenherdenking dinsdag 4 mei Het thema van dodenherdenking is dit jaar "Vrijheid is kiezen én delen".
Op dinsdag 4 mei herdenken we weer alle slachtoffers van oorlog en geweld. Dat doen natuurlijk in de eerste plaats nabestaanden en overlevenden van oorlogsgeweld. Zij staan echter niet alleen. Ook vele anderen herdenken slachtoffers en vragen om een wereld zonder geweld of oorlog.

Programma:
18.45 uur Ontvangst genodigden en belangstellenden in het gemeentehuis 18.55 uur Lied koor Aurora
19.00 uur Toespraak burgemeester P. Maas
19.10 uur Toespraak over geschiedenis wisselprijs door Dhr. Louis Kleijne
19.15 uur Uitreiking schild door Britse oorlogsveteraan en oorkonde door burgemeester P. Maas
19.20 uur Lied koor Aurora
19.25 uur 2 -3 kinderen lezen een verhaaltje voor over dodenherdenking 19.30 uur Lied koor Aurora
19.35 uur Onder begeleiding Sint-Jorisgilde (stille tocht) naar het oorlogsmonument
19.45 uur Fanfare Nos Junit Apollo speelt enkele stemmige nummers 19.56 uur Korte toespraak burgemeester
19.58 uur Fanfare Nos Junit Apollo
20.00 uur Twee minuten stilte
20.02 uur Kransenlegging door Mr. Eric Thomas (Britse veteraan 2e Wereld Oorlog), burgemeester P. Maas namens de gemeente Sint-Oedenrode en de prijswinnaar van de jeugdwisselprijs voor de vrede. 20.05 uur Fanfare Nos Unit Apollo speelt het Wilhelmus

Uitvoering door Het Helmonds Kamerkoor van het Requiem van Cardoso

Om ongeveer 20.30 uur start een viering in de Goede Herder (Eerschot). Deelnemers aan de dodenherdenking worden uitgenodigd om na afloop van het programma bij het oorlogsmuseum naar de kerk in Eerschot te gaan waar een uitvoering wordt gegeven door Het Helmonds Kamerkoor.

Afdeling Centrale ondersteuning,
tel. (0413)481220

Verleende vergunningen / verkeersmaatregelen

"Voorjaarskermis" Schootsedijk/Nieuwstraat.
Op zondag 16 mei a.s. wordt aan de Schootsedijk-Nieuwstraat een "voorjaarskermis" georganiseerd door Bart en Marc van Esch. Deze kermis wordt georganiseerd om belangstellenden kennis te laten maken met hun luchtschommel. De openingstijden zijn tussen 11.30 uur en 18.00 uur.

Halve marathon SV Fortuna '67.
Op zondag 20 juni a.s. wordt door SV Fortuna '67 weer de halve marathon en wedstrijden voor 5 km en 10 km georganiseerd. Start en finish zijn op de Markt. In het belang van de veiligheid wordt een parkeerverbod ingesteld op het parkeerterrein van de Markt tussen de kiosk en de Stompersstraat.

Vlooienmarkt V.V.Boskant.
Op donderdag 20 mei 2004 organiseert V.V. Boskant een vlooienmarkt tussen 10.00 uur en 15.00 uur op het parkeerterrein bij de kantine van V.V. Boskant.

Ventvergunning Stichting Scouting Rooi.
Van vrijdag 23 april tot en met vrijdag 14 mei 2004 zullen leden van de Scouting, in diverse wijken in Sint-Oedenrode, langs de deuren gaan om Zomer Voordeel Pockets te verkopen, om zo een bijdrage te kunnen leveren voor hun zomerkamp.

Ventvergunning India Team
Op dinsdag 27 april a.s. organiseren studenten van de Fontys PABO Eindhoven een Mars Fundraisingactie in Sint-Oedenrode, voor een project voor kansarme kinderen in India.

Afdeling Sport, Educatie en Cultuur,
Tel. (0413)481313

Lupinestraat 25, uitbreiden woning
Damianenweg 22, herbouw woonhuis
Zijtaartseweg 16, bouw garage/berging
Margrietstraat 14, uitbreiden woonhuis
Hoogstraat 9, uitbreiden woonhuis
Zijtaartseweg 16, sloop garage
Mosbulten 21, sloop woonhuis, garage en berging Uitbreiding woning Ollandseweg 132
Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken bekend, dat een bouwplan is ingediend voor het uitbreiden van de woning Ollandseweg 132.
Het bouwplan voldoet niet aan het ter plaatse geldende bestemmingsplan Buitengebied.
Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 19 lid 4a van het bestemmingsplan buitengebied medewerking te verlenen. De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 22 april 2004 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu.
Ingevolge artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn van terinzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvraag kenbaar maken.
tel. (0413)481342
Woonhuis uitbreiding Margrietstraat
Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun een bouwplan is ingediend voor het uitbreiden van het woonhuis aan de Margrietstraat nr. 14.

Het bouwplan voldoet niet aan het ter plaatse geldende bestemmingsplan.
Burgemeester en wethouders hebben op 17 januari 2000 de gewijzigde verruimde regeling voor het bouwen van aan- en bijgebouwen vastgesteld als beleid dat wordt gehanteerd bij het toepassen van vrijstelling volgens artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Aangezien het genoemde bouwplan voldoet aan de verruimde regeling zijn burgemeester en wethouders in principe bereid via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.
donderdag 22 april 2004 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling tel. (0413)481343

- Jonker de Jegerstraat 23, bouw dakopbouw

- Lieshoutsedijk 10, aanbouw bijkeuken/hobbyruimte
- Gouverneur Crommelinlaan 5, uitbreiden garage
- Laan van Mariëndael 3, uitbreiden woning

- Nijnselseweg 2-02, in zijgevel kozijn wijzigen in entree
- Jekschotseweg 10, aanbouw opslagloods

- Margrietstraat 21, bouw tochtportaal

Verleende aanlegvergunning

- nabij Kerkdijk 7, terugbrengen oeverwal en afgraven dijkje

Verleende sloopvergunning

- Vresselseweg 20, sloop varkensstallen
Fietsreparatie werkplaats Industrieweg
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een verzoek is ingediend voor het repareren van fietsen in de garage bij het woonhuis op het perceel Industrieweg 29 te Sint-Oedenrode.

Ingevolge de aanhef van artikel 3, lid I van de voorschriften van het bestemmingsplan "Bedrijventerrein Nijnsel I" zijn de voor "Bedrijven" aangewezen gronden uitsluitend bestemd voor kleine industriële en ambachtelijke bedrijven voor zover behorende tot de categorieën 1 tot en met 4, zoals vermeld in de bij deze voorschriften behorende bijlage. Het repareren van fietsen is niet opgenomen in deze lijst. Burgemeester en wethouders zijn echter, ingevolge artikel 3, lid A, sub II van de voorschriften, bevoegd vrijstelling te verlenen voor bedrijven welke niet voorkomen in de bij deze voorschriften behorende bijlage.

Tegen het genoemde gebruik bestaan geen bezwaren. Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid om met gebruikmaking van de genoemde vrijstellingsbevoegdheid medewerking te verlenen aan het ingediende verzoek.

Ter inzage

De aanvraag met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van donderdag 22 april 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis en kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Gedurende genoemde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481341

Uitbreiding woonhuis Huisakkerweg
Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken bekend, dat een bouwplan is ingediend voor de uitbreiding van het woonhuis aan het adres Huisakkerweg 12 te Sint-Oedenrode.

Het bouwplan voldoet niet aan het bestemmingsplan "Buitengebied". Op basis van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening heeft ons college de bevoegdheid om ten behoeve van de realisering van het onderhavige bouwplan vrijstelling van het bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen. Alvorens gebruik te kunnen maken van de bovengenoemde bevoegdheden, moet het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hiervoor de vereiste verklaring van geen bezwaar afgeven.

De aanvraag bouwvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van donderdag 22 april 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis en kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481341

Vervangende nieuwbouw Ollandseweg 103
Inspraak plan voor de vervangende nieuwbouw woonhuis Ollandseweg 103

Er is bij het gemeentebestuur het verzoek ingediend medewerking te verlenen aan de vervangende nieuwbouw van het pand Ollandseweg 103 op een locatie welke gedeeltelijk buiten het huidige bouwblok valt. Het gemeentebestuur in principe bereid medewerking te verlenen aan deze ontwikkeling. De nieuwe woning zal zijn gelegen in de voorgevelrooilijn van de bestaande woning.

Deze ontwikkeling voldoet niet aan het geldende bestemmingsplan `Cathalijne/Kinderbos (herziening ex art. 30 WRO)'. Het gemeentebestuur is in principe bereid medewerking te verlenen aan vrijstelling van het bestemmingsplan ten behoeve van de realisatie van het onderhavige plan. Vooruitlopend op de start van de zogenaamde `Zelfstandige Project Procedure' (art. 19, lid 1 WRO) is het plan nu onderwerp van inspraak.

De daartoe relevante stukken liggen met ingang van donderdag 15 april 2004 gedurende vier weken ter inzage in het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kunnen eventuele inspraakreacties schriftelijk worden ingediend bij burgemeester en wethouders.

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
Tel. (0413)481355

Bouw berging en carport Boskantseweg
Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken bekend, dat een bouwplan is ingediend voor het oprichten bergruimte en plaatsen carport op het perceel Boskantseweg 38.

Genoemd perceel is gelegen binnen het bestemmingsplan "Kom Sint-Oedenrode" en het toekomstig bestemmingsplan "Centrum". Het bouwplan voldoet niet aan de voorschriften van het geldend bestemmingsplan. Het bouwplan is in overeenstemming met de voorschriften van het toekomstige bestemmingsplan "Centrum". Het nieuwe bestemmingsplan dient echter nog te worden goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. Aangezien het genoemde bouwplan voldoet aan het toekomstige bestemmingsplan zijn burgemeester en wethouders in principe bereid via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen. Alvorens een definitieve beslissing wordt genomen, wordt eenieder in de gelegenheid gesteld om dit bouwplan in te zien.

Op grond van afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt de aanvraag voor eenieder met ingang van donderdag 22 april 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het verzoek kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Eenieder heeft de mogelijkheid om binnen deze termijn schriftelijk de zienswijze over de aanvraag naar voren te brengen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481338

Tijdelijke huisvesting huisartsen parkeerterrein De Neul Burgemeester en wethouders maken bekend dat een verzoek is ingediend voor het tijdelijk gebruik van een gedeelte van de parkeerplaats tussen zwembad de Neul en de Neulstraat voor het plaatsen van een tijdelijk gebouw ten behoeve van de tijdelijke huisvesting van huisartsen en maatschappelijk werk tot uiterlijk 1 januari 2008. Het gebruik ten behoeve van de tijdelijke huisvesting voldoet niet aan de voorschriften van het geldend bestemmingsplan. Om aan het verzoek medewerking te kunnen verlenen, dient vrijstelling te worden verleend van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan. De bevoegdheid om tijdelijk af te wijken van de voorschriften van een bestemmingsplan wordt ontleend aan artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Voordat van deze bevoegdheid gebruik kan worden gemaakt, bestaat voor een ieder de gelegenheid om tegen het voornemen daartoe schriftelijk bedenkingen in te dienen.
In verband hiermee ligt het verzoek om vrijstelling met ingang van donderdag 22 april 2004 gedurende 14 dagen ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Grondgebied. Het verzoek kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Bedenkingen dienen binnen deze termijn te worden ingediend bij Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA Sint-Oedenrode.

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
Tel. (0413)481359

A) het ontwerp-besluit op het verzoek om een vergunning van:
- L.A. Bekkers, Schoorsehoefstraat 11, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een aashandel/-kwekerij met hondenpension, gelegen aan voornoemd adres.

B) de melding ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:


- E. van Aarle, Boskantseweg 79, in verband met het uitbreiden of wijzigen van een melkrundveehouderij zoals bedoeld in het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer aan de Boskantseweg 79.


- Braks onroerend goed maatschappij B.V., Postbus 88 te Volkel, in verband met het oprichten van een inrichting zoals bedoeld in het Besluit opslag en transport milieubeheer aan de Pearl S. Buckstraat 6 voor de opslag van bouwmaterialen en/of producten voor de bouw.


- M.A. Bekkers, Goeiendonk 23, in verband met het oprichten van een inrichting voor zover dit oprichten betrekking heeft op het bewaren van propaan zoals bedoeld in het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer aan de Goeiendonk 23.


- J. Hellings, Meidoornstraat 2, in verband met het oprichten van een inrichting voor zover dit oprichten betrekking heeft op een detailhandel en/of ambachtsbedrijf zoals bedoeld in het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer voor Spar Hellings Boskant, Meidoornstraat 2.
De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 22 april 2004 De onder B genoemde meldingen liggen gedurende twee weken op voornoemde wijze ter inzage.

Inbrengen bedenkingen
Tegen het onder A genoemde ontwerp-besluit kan schriftelijke gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 20 mei 2004 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken.
Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit.
donderdag 22 april (vanaf 09.00 uur) en vrijdag 23 april (tot 16.00 uur)

- K.V.O. Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart

zaterdag 24 april

- Oudervereniging Nijnsel; kraakperswagen op de parkeerplaats tegenover de St. Antonius van Paduaschool aan de Jasmijnstraat van 08.30 tot 12.00 uur;

- Wijkvereniging Kinderbos; oud papier wordt opgehaald in de wijk Kinderbos tussen 09.00 en 12.00 uur

maandag 26 april

- Wandelsportvereniging EJOS; oud papier wordt opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Armenhoef, Eerschot, Haverland, Centrum. De Hoef en Dommelrode
school

woensdag 28 april

- Basisschool De Springplank; papiercontainer bij basisschool De Springplank aan de Julianastraat van 10.00 tot 15.00 uur

Permanente inzameling tegenover Rijsingen 13

- Buurtschap Oud-Rijsingen; van maandag t/m zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur
Verkeersbesluit Laan van Henkenshage
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten een gedeelte van de Laan van Henkenshage gesloten te verklaren voor gemotoriseerd verkeer. Het betreft het gedeelte tussen de Kasteellaan en de nieuw aan te leggen rijbaan tussen de Laan van Henkenshage en de Mater Lemmensstraat, ter plaatse van het huidige voetpad. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van dit gedeelte van de Laan van Henkenshage.
Het besluit zal ter plaatse kenbaar worden gemaakt door het plaatsen van wegneembare paaltjes. Aan hulpverleningsdiensten en de exploitant van het kasteel zal een ontheffing worden verstrekt, inclusief een sleutel om de paaltjes te verwijderen.

De relevante bescheiden liggen vanaf heden tijdens openingstijden, gedurende 6 weken, ter inzage bij de afdeling Wegen en Groen. Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissingen binnen zes weken na de datum van bekendmaking aan de aanvrager, een bezwaarschrift en een voorlopige voorziening aanvragen. Het bezwaarschrift met motiveringen moet schriftelijk worden ingediend bij ons college. Voor meer informatie kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer. Tel. (0413)481380
Openstelling oostbaan
De planning is om uiterlijk dinsdag 27 april de oostbaan van de A50 door de nieuwe tunnelbak open te stellen. Het betreft hier de baan van Eindhoven naar Veghel. Vooralsnog wordt er 1 rijstrook opengesteld met een snelheidsbeperking vanwege afrondende werkzaamheden. Als de weersomstandigheden de afgelopen dagen gunstig zijn geweest, kan de openstelling al morgen, 22 april, plaatsvinden. invoegen niet meer via de kerkdijk
Als de oostbaan wordt opengesteld, houdt dit in dat invoegen op de A50 vanaf de Kerkdijk niet meer mogelijk is. U kunt de A50 bereiken via de opritten bij de Noordelijke Randweg/ Eversestraat. Houd er rekening mee dat dit vanaf 22 april in kan gaan.

Herhaling van het bericht van vorige week:

Afsluiting viaduct Nijnsel
Vanaf 26 april 2004 wordt de oude tunnelbak gesloopt en worden de definitieve kruispunten aan weerszijden van de nieuwe tunnelbak aangelegd. In verband hiermee wordt het viaduct over de A50, tussen de Nijnselseweg en de Lieshoutseweg afgesloten. Er geldt gedurende 7 weken een omleidingsroute.
Autoverkeer van Sint-Oedenrode naar Nijnsel vice versa wordt omgeleid via de Eversestraat - Lieshoutsedijk. Vrachtverkeer vanuit Veghel/Sint-Oedenrode naar Nijnsel vice versa wordt omgeleid via afslag 10 (Eerde) en Mariahout. Verkeer tussen Son en Nijnsel rijdt via de Vresselseweg.
Alle omleidingsroutes worden middels borden aangegeven. Voetgangers en (brom-)fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van het viaduct.

Bussen tijdelijk niet door Nijnsel
Als gevolg van de genoemde omleidingsroutes, is het voor de BBA redelijkerwijs niet haalbaar voor lijn 156 en 157 om de halte Nijnsel-Kruispunt aan te doen. Dit houdt in dat de bussen vanuit Son en Breugel over de A50 rechtstreeks naar Sint-Oedenrode rijden. De dichtstbijzijnde halte vanuit Nijnsel is de halte Diependaal aan de Nijnselseweg, ter hoogte van het pad Diependaal. Vanuit Sint-Oedenrode rijden de bussen ook vanaf de halte Diependaal aan de Nijnselseweg over de A50 rechtstreeks naar Son en Breugel. Voor eventuele vragen over de buslijnen kunt u contact opnemen met de klantenservice van de BBA op telefoonnummer: 013 - 54 99 919.

Rijkswaterstaat,
tel. (0413)420737
Afdeling Wegen en Groen,
tel. (0413)481372
Collectieve koopzondagen 2004
In overleg met MKB Sint-Oedenrode zijn voor dit jaar de volgende collectieve koopzondagen aangewezen:
28 maart Mooi Rooi (winkels geopend)
12 april 2de Paasdag (meubel-, tuin, garagebedrijven geopend) 31 mei 2de Pinksterdag (meubel-, tuin, garagebedrijven geopend) 27 juni Jaarmarkt (winkels geopend)
11 juli i.v.m. opening A50 (winkels geopend)
26 september Mooi Rooi (winkels geopend)
21 november Klumpkesdag (winkels geopend)
19 december Kerstmarkt (winkels geopend)
Afdeling Ruimtelijke Ordening,
tel. (0413)481226

Algemene Plaatselijke Verordening
Bekendmaking wijziging APV
Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Oedenrode maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 19 februari 2004 heeft vastgesteld tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) in verband met verruiming van de sluitingstijden horeca op collectieve vrije feestdagen. De sluitingsuren voor de horecabedrijven worden gedurende 2de Paasdag, Koninginnedag, 2de Pinksterdag en Hemelvaartsdag verruimd van 01.00 uur naar 02.00 uur en gedurende Nieuwjaarsdag van 01.00 uur naar 06.00 uur.
Deze verordening treedt in werking zes weken na bekendmaking ervan. De verordening ligt voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis op afdeling Sport, Educatie en Cultuur.

Besluit referendabel
Burgemeester en wethouders hebben op 23 december 2003 besloten dat het raadsbesluit tot het aangaan van bovengenoemde regeling ingevolgde de Tijdelijke referendumwet referendabel is. Iedere belanghebbende kan daartoe binnen 6 dagen na dagtekening van deze bekendmaking (21 april 2004) gedurende 6 dagen (dus tot en met 27 april 2004) tegen dit besluit van burgemeester en wethouders beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Mogelijkheid indienen inleidend verzoek tot het houden van een referendum
Vanaf 21 april 2004 kunnen gedurende een termijn van drie weken (dus tot en met 12 mei 2004) verzoeken worden ingediend tot het houden van een referendum over vermeld raadsbesluit. Daartoe zijn gerechtigd personen van 18 jaar en ouder, die als kiesgerechtigden in Sint-Oedenrode zijn geregistreerd. Het indienen van een verzoek dient te geschieden met een speciaal hiervoor vastgesteld formulier. Voor het invullen en ondertekenen van dit formulier dient men zich persoonlijk, in het bezit van een geldig identiteitsbewijs, te melden bij het loket Bevolking in het gemeentehuis. Een verzoeker mag niet meer dan één verzoek over hetzelfde raadsbesluit indienen. Een ingediend verzoek kan niet worden ingetrokken. De procedure voor het houden van een referendum over voormeld raadsbesluit wordt slechts voortgezet als binnen de gestelde termijn van drie weken tenminste 125 inleidende verzoeken zijn ingediend.
tel. (0413)481318