Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alliance Gastronomique Restaurant De Fuik verzorgt gastvrije bijeenkomst Villa Pardoes

Vriendenclub Villa Pardoes komt bijeen voor brainstormsessie

KAATSHEUVEL - Dinsdag 20 april jongstleden kwamen, met uitzondering van Hans Klok die buitenlandse verplichtingen had, alle Bekende Nederlanders die zich aan Villa Pardoes hebben verbonden samen met hun management naar Alliance Gastronomique Restaurant De Fuik te Aalst. Dit restaurant heeft gedurende deze middag en avond haar deuren geheel om-niet geopend voor de speciale medewerkers van Villa Pardoes. Villa Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel dat kinderen met een levensbedreigende ziekte, samen met hun ouders, broertjes en zusjes, gratis een week lang de vakantie van hun leven aanbiedt. Een herinnering die blijft, wat er in de toekomst ook gebeurt.

Koken met sterren!
Frans Bauer, Mariska van Kolck, Ariane Meijer, Aukje van Ginneken, Nol Havens en René van de Kerkhof, zijn samen met hun managers bij elkaar gekomen om onder andere hun betrokkenheid en werkzaamheden in de afgelopen jaren de revue te laten passeren. Maar met name is er gesproken over de toekomst van Villa Pardoes. Wat voor rol kunnen de verschillende Bekende Nederlanders individueel of in wisselende teams, spelen voor onder andere de toename van de naambekendheid en de werving van financiële middelen voor het unieke vakantieverblijf. Aansluitend op dit formele deel hebben de Bekende Nederlanders zelf, uiteraard geholpen door de cuisiniers van Alliance Gastronomique Restaurant De Fuik, voor het gehele gezelschap het diner bereid. En zich voor deze keer dus vooral ten dienste van hun management gesteld. Zowel Italiaanse, Oosterse, Franse en Hollandse gerechtjes werden, onder luid gezang, door de sterren bereidt.

Ook koken is een vak.....
"Kletskoppen, daar heb ik nou nog nooit van gehoord", aldus Frans Bauer. Waarop Aukje van Ginneken, ook een rasechte Brabantse, zich liet ontvallen dat ze zich daarbij nou helemaal niets kon voorstellen. Op het moment dat de zongedroogde tomaten tevoorschijn moesten komen voor de afwerking van een gerecht, kwam Mariska naar voren. "O, die waren erg lekker... maar zijn nu wel op, helaas!". Ariane en Rene hebben zich vol overgave op de sauzen geworpen. En daarmee voor een geweldige afwerking van iedere gang gezorgd.

Ambassadeurs
Sinds de opening van Villa Pardoes, deze week precies 3,5 jaar geleden, heeft het vakantieverblijf altijd mogen rekenen op de fantastische inzet en betrokkenheid van verschillende Bekende Nederlanders. Toen de Villa nog een bouwput en succes nog niet verzekerd was, zei Mariska van Kolck reeds toe om Ambassadrice van Villa Pardoes te worden. Bij het eerste galadiner ten bate van de Villa, toen de deuren nog niet eens officiële geopend waren werd Ariane Meijer, wegens omstandigheden op het laatst moment, benaderd om de presentatie dit evenement op zich te nemen. Zonder het doel of de mensen echt te kennen stemde ze hiermee meteen in omdat het gevoelsmatig klopte. Vanaf dat moment vervulden de beide dames gezamenlijk de functie van ambassadrice. Waardoor deze belangrijke rol met tweevoudige energie en elan kon worden opgepakt. Begin 2001 zocht Aukje van Ginneken zelf contact met de leiding van de Villa met de vraag of zij vrijwilligerswerk zou kunnen doen. Door de actieve betrokkenheid van de drie dames en de publiciteit en financiële bijdragen die dat opleverden, richtte Villa Pardoes medio 2002 de Vriendenclub van Bekende Nederlanders op. Aukje van Ginneken werd dan ook tijdens de introductie van deze Vriendenclub benoemd tot Boezemvriendin. Met de uitbreiding van de Vriendenclub van vele zeer enthousiaste Bekende Nederlanders is echter gebleken dat de verschillende titels geen recht doen aan alle bijdrages. Tijdens de bijeenkomst van 20 april jongstleden is dan ook gezamenlijk besloten alle Vrienden de naam "Ambassadeur van Villa Pardoes" gegeven.

Villa Pardoes
Kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten sinds drie jaar gratis van een unieke week vakantie in Villa Pardoes. Het verblijf heeft ruimte om jaarlijks 400 gezinnen uit Nederland en Vlaanderen te ontvangen voor de vakantie van hun leven. Acht gethematiseerde vakantiehuisjes (zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space) vormen samen een sprookjesachtig slakkenhuis, waar alles voor een leuke vakantie voorhanden is.

Fondsen
Een gratis verblijf van de gezinnen in Villa Pardoes kost natuurlijk geld en moet dan ook gefinancierd worden. Het adopteren van het verblijf van acht gezinnen gedurende een week kost zo'n * 13.600,-. Ook kunnen bedrijven het verblijf van één gezin adopteren, wat * 1.800,- kost. Voor * 25,- per jaar kan men donateur van Villa Pardoes worden. Voor informatie over donateurschap of inzamelingsacties www.villapardoes.nl.

Kaatsheuvel, 21 april 2004
Fotografie: Dick Sars (het beeldmateriaal kunt u met naamsvermelding rechtenvrij gebruiken) _____________________________________________________________ Noot aan de redactie:
Heeft u vragen of wenst u beeld- en/of stoppermateriaal te ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Marian Eberson, Directeur Fondswerving Villa Pardoes, telefoonnummer 0416 - 387222, e-mail: meberson@villapardoes.nl. Na kantooruren kunt u bellen met 06 - 55 30 30 08.