HP breidt aanbod desktop PC's uit

Nieuwe PC voor zakelijke markt met AMD Athlon XP processor

UTRECHT, 21 april 2004 - HP presenteert de HP Business Desktop dx6050, bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf, het onderwijs en de publieke sector. Deze PC is de eerste van HP die is voorzien van de snelle en krachtige AMD Athlon XP processor.

De dx6050 beschikt standaard over de AMD Athlon XP processor met QuantiSpeed® architectuur en professionele 3DNow!-technologie, NVIDIA nForce 2 chipset en geïntegreerde GeForce 4 MX grafische kaart, PC2700 (DDR333) geheugen met een maximum capaciteit van 2 GB, een zeer snelle harde schijf (7200 tpm), geïntegreerde 3Com NIC en zes USB 2.0 poorten. In combinatie met de mogelijkheid om twee monitoren aan te sluiten, beschikt de dx6050 over genoeg kracht om alle denkbare zakelijke en zware grafische applicaties aan te kunnen.

HP biedt de mogelijkheid om een PC aan te schaffen die naadloos aansluit op de behoeften. Dat kan een standaardsysteem zijn, maar de computer kan ook op maat gemaakt worden via HP Flex. Er kan onder andere gekozen worden voor de AMD Athlon XP processors 2800+ en 3000+, harde schijven tot 160 GB, DDR SDRAM geheugen tot 2 GB en een 8x DVD+R/+RW drive.

HP Flex
Eindgebruikers kunnen in samenspraak met de HP Business Partner de configuratie van PC's bepalen in het HP Flex-programma. HP Flex maakt het mogelijk PC's naar eigen keuze en naar elk beschikbaar budget samen te stellen. Op basis van wensen van de eindgebruiker en adviezen van de dealer wordt de configuratie van PC's bepaald. Deze PC's worden binnen 10 werkdagen door HP geproduceerd, getest en afgeleverd. Op de PC's is de garantie van HP van toepassing.

AMD Athlon XP Processor
De AMD Athlon XP Processor ­ gemaakt in de Fab 30 fabriek in Dresden, Duitsland, gebruikmakend van AMD 0.13 micron koperprocestechnologie ­ is voorzien van QuantiSpeed-architectuur en ondersteunt AMD's 3DNow! Professional voor verbeterde multimediamogelijkheden. De processor levert 384 tot 640KB on-chip cachegeheugen. De AMD Athlon XP is compatibel met de AMD Socket A infrastructuur en ondersteunt 400, 333 en 266 FSB.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De HP Business Desktop dx6050 is begin mei leverbaar. Adviesprijzen zijn vanaf ¤ 399 exclusief BTW. Op alle modellen is drie jaar garantie van toepassing.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. HP behaalde wereldwijd over de laatste 4 kwartalen een omzet van $ 74,7 miljard. Meer informatie over HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) is te vinden op http://www.hp.nl

© 2003 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

08/2003

Contactpersonen voor
de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Marieke Leenhouts
023 562 82 08
mariekel@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl