Ministerie van Buitenlandse Zaken

over de SAVVN Kindertop

Beantwoording verzoek Cie over de SAVVN Kindertop

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Binnenhof 4

Den Haag

Directie Verenigde Naties en Internationale Financiële Instellingen

Afdeling VN-fondsen en Sociale Zaken

Bezuidenhoutseweg 67

Postbus 20061

2500 EB Den Haag

Datum

21 april 2004

Behandeld

DVF/FS (Mingoen H.K.)

Kenmerk

DVF/FS-076/04

Telefoon

070-3485082

Blad


1/2

Fax

070-3486564

Bijlage(n)

hk.mingoen@minbuza.nl

Betreft

Uw verzoek 030418 over de SAVVN Kindertop.

Onder verwijzing naar TK buza030418, waarin uw Commissie vragen stelt over de SAVVN Kindertop, vraag ik uw aandacht voor het volgende.

Met belangstelling heb ik kennis genomen van de uitgebreide vragenlijst die door uw Commissie is opgesteld over de follow-up van de SAVVN Kindertop. Ik leid daaruit af dat er in de Commissie bezorgdheid heerst over de wijze waarop in het buitenlands beleid gestalte wordt gegeven aan de verplichtingen voortkomend uit de Kindertop.

Momenteel wordt als follow-up op de Kindertop, onder coördinatie van het Ministerie van VWS, een Nationaal Actieplan Kinderen voorbereid. Dit Actieplan, dat voornamelijk ingaat op het binnenlandse beleid aan de hand van vier prioriteiten (Gezond Leven, Onderwijs, Bescherming en HIV/AIDS), bevat ook hoofdstukken waarin het beleid ten aanzien van kinderen in het buitenland wordt beschreven. In deze hoofdstukken van het Actieplan wordt uiteengezet hoe kinderen en jongeren aandacht krijgen binnen de prioriteiten in de notitie Aan Elkaar Verplicht.

Het Actieplan zal naar verwachting in juni 2004 gereed zijn. Omdat nagenoeg al uw vragen beantwoord zullen worden door dit Actieplan, stel ik voor dit af te wachten.

Ik zal er voor zorgdragen dat in dit Actieplan dan wel aanvullend uw vragen op een adekwate wijze beantwoord worden.

De Minister voor Ontwikkelingssamenwerking,

A.M.A. van Ardenne-van der Hoeven